• RKDES JO13-2 wint van HBC JO13-2 en zet goede reeks voort!

Vandaag tegen HBC JO13-2 een nieuwe en onbekende tegenstander voor ons. We hebben nogal wat aanloopproblemen gekend deze week. Bram, Thijmen en Jens allemaal ziek. Gelukkig konden we een beroep doen op Lars en Jamie. Dus wel drie wissels maar meerdere spelers nog niet helemaal fit. We begonnen was twijfelend en het was Badr die gelijk aan de bak moest maar het was duidelijk dat dat na een week ziekte niet zo makkelijk ging. Hij was net te laat en het was na een kleine 2 minuten al 0-1 voor de bezoekers. RKDES schudde het begin makkelijk van zich af. Niet veel later was het Niels die een voorzet kon geven en Jamie liet deze bal keurig binnen. Stand weer in evenwicht. Na wat middenveld voetbal werd Lars in de diepte weggestuurd en die maakt de 2-1 voor RKDES. Een van de mooiste acties volgde snel. Jamie nam een corner en Skye nam de bal in een keer op zijn slof. Met een doffe dreun kwam die op de keeper helaas want het was echt een keiharde, prachtige volley! Een 5 minuten voor de rust was het Jorn die op links een prachtige pass verstuurde op Lars die keurig wachtte en voorzette waardoor Jamie opnieuw kon scoren. Jorn die trouwens op alle posities vandaag prima speelde. Ruststand 3-1. Vlak na de rust een uitbraak van HBC maar Lex bleef keurig staan en pakte de bal goed. HBC had in deze fase het beste van het spel en voor RKDES was het tegenhouden. Maar dat kunnen we! Jaden maakte heel veel meters, Juul was zo onverzettelijk als vorige week en haalde nog een bal van de lijn. Renzo had soms het geluk aan zijn zijde maar ging geen duel uit de weg. Robin stroopte de mouwen op en speelde een puike wedstrijd samen met Manuel op het middenveld. Niet alles lukt maar vooral nooit opgeven! Ongeveer halverwege de 2e helft was het Badr die de bal bij Jamie kreeg die zichzelf met een individuele actie vrijmaakte en de 4-1 binnenschoot. HBC was verslagen en RKDES kan nu vrij voetballen. Skye had een werkelijk prachtige pas net op eigen helft of Jamie die opnieuw het doel trof maar deze kwam toch wel voor een groot gedeelte op naam van Skye. De stand was 5-1. HBC had over de hele wedstrijd genomen wel wat meer verdiend maar Lex wilde daar niet aan meewerken door gestrekt naar de hoek te gaan. Jaden was nog dichtbij een doelpunt en Collin zag een vrije trap via de kluts op de paal belanden. Kort daarna werd er afgefloten. Eindstand 5-1 voor onze jongens. Hard voor gewerkt en beloond. Alle ouders weer bedankt voor de support op deze prachtige februari morgen en voor het vlaggen. De mannen gaan weer lekker trainen en hopelijk zijn we binnenkort weer allemaal beter. De volgende wedstrijd is pas weer op 10.03.2018 en wel tegen koploper Legmeervogels.