• Contactgegevens Ledenadministratie

  Voetbal
  Shakita Doeswijk ledenadministratie.voetbal@rkdes.nl
  Handbal
  Maike van Straten secretariaat.rkdes.handbal@gmail.com
 • Lid worden

  Bij RKDES bieden we je voetbal en handbal. Beide zijn aantrekkelijke, leuke én gezonde sporten voor mensen in alle leeftijdscategorieën. Lid worden van RKDES kan op ieder gewenst moment, maar het is natuurlijk verstandig om dit te doen aan het begin van een seizoen.

  Voetbal
  Wil jij of wil jouw kind komen voetballen, dan kan dat vanaf 5 jaar. Vanaf die leeftijd speelt jouw kind bij de Mini's. Ze leren daar op een speelse manier de voetbalsport en is er geen verplichting van competitiewedstrijden. Vanaf 6 jaar wordt elk nieuw lid in één van de teams ingedeeld. Voetbal spelen we gedurende het hele seizoen buiten.

  Handbal
  Wil jij of wil jouw kind bij RKDES handballen, dat kan ook vanaf 6 jaar. Elk nieuw lid wordt in één van de teams ingedeeld. Tijdens het handbalseizoen spelen we buiten en binnen. We starten elk jaar met buitenwedstrijden in september. In de maand oktober verplaatsen de wedstrijden naar de zaal. De competitie in de zaal duurt het langst en hieraan doen alle teams mee. De jeugdteams doen ook mee aan alle buitenwedstrijden, dit in tegenstelling tot (enkele) seniorenteams.

  Aanmeldprocedure Voetbal en Handbal
  Als jij of jouw kind wil sporten bij RKDES raden wij aan om eerst aan enkele trainingen mee te doen. Dit kan in overleg met de (jeugd)coördinatoren. Raadpleeg via het menu wie de coördinator is van het team behorende bij de leeftijdscategorie. Ook de trainingstijden staan bij elke leeftijdscategorie vermeld.

  Besluit bij je lid te willen worden van RKDES, dan hebben wij jouw officiële aanmelding nodig. Hieronder staan de links waarmee je het het inschrijfformulier kunt downloaden. Vul deze in en lever het in bij de ledenadministratie van voetbal of handbal (contact gegevens staan bovenaan deze pagina).

  Ben je door de coördinator geplaatst in een team, dan wordt je ook aangemeld bij de KNVB/NHV. Hiervan ontvang je een bevestiging. Pas vanaf dat moment mag je aan wedstrijden deelnemen en is je lidmaatschap bij RKDES definitief. Indien je niet geplaatst kunt worden, of een overschrijving nodig hebt van een andere vereniging, dan word je op de wachtlijst geplaatst. Zodra er ruimte is in een team, of de overschrijving bij de KNVB/NHV is geregeld, ben je officieel lid van RKDES.

  Clubtaken

  RKDES is een vereniging die drijft op de inzet van vrijwilligers, Door Eendracht Sterk (DES)! Dit betekent dat wij van ieder lid van onze vereniging vragen om een bijdrage te leveren door middel van het uitvoeren van clubtaken per lid. De clubtaken voor jeugdleden worden uitgevoerd door de ouders. De clubtaken bestaan merendeels uit het uitvoeren van bardiensten in onze kantine. Deze clubtaken worden aan het begin van het seizoen binnen het team ingevuld. Voor het volledige beleid: https://www.rkdes.nl/clubtaken-een-teamprestatie 

  Contributie: https://www.rkdes.nl/contributie

  Jeugdsportfonds: https://www.rkdes.nl/jeugdsportfonds

  Aanmelden kan met behulp van de volgende inschrijfformulieren.
  Voor (zaal)voetbal: https://www.rkdes.nl/club_aanmelden

  Voor handbal: download hier het inschrijfformulier

 • Wijzigingen of Lidmaatschap opzeggen

  Wijzigingen contactgegevens
  Is er in jouw contactgegevens iets gewijzigd? Pas dit dan zo snel mogelijk aan in de Voetbal.nlApp of HandbalNLApp of stuur een email naar de Ledenadministratie. Alleen dan is het mogelijk een correcte ledenadministratie te hebben bij zowel RKDES als bij de KNVB/NHV.

  Overschrijvingen
  Als je de afgelopen drie jaar stond ingeschreven bij een andere sportvereniging en bij RKDES wilt gaan spelen of als je van RKDES naar een andere vereniging gaat, dan is een formele overschrijving nodig conform de procedures van de KNVB/NHV.

  Je kunt alleen overschrijven naar een andere vereniging als aan alle financiële verplichtingen is voldaan en de artikelen, die je van RKDES in bruikleen hebt, zijn ingeleverd. Houd er rekening mee dat een overschrijving niet altijd op dezelfde dag geregeld kan worden. Om deze reden verzoekt RKDES je dringend de overschrijving tijdig te regelen.

  Opzeggen lidmaatschap
  Zeg je het lidmaatschap op voor het opvolgende seizoen, dan moet dat gebeuren voor 1 mei (handbal) of 15 juni (voetbal).
  Zeg je het lidmaatschap in de loop van een verenigingsjaar op, dan blijf je de contributie voor het gehele jaar verschuldigd. Deze regel geldt ook bij een tussentijdse overschrijving. Bij minderjarigen (onder de 18 jaar) dient de opzegging door de ouder of voogd te worden gedaan. Meldingen aan leiders of trainers worden niet als opzegging geaccepteerd. Indien van toepassing lever je alle bruikleenartikelen (bv. sponsorkleding) in bij je leider of coördinator en betaal je de nog openstaande contributie, uitstaande boetes en openstaande bedragen voor zoekgeraakte kleding en/of materialen. Doe je dit niet dan blijf je contributieplichtig tot dit wel is gedaan. Bij afmelding na 31 augustus of niet afmelden, ben je verplicht het gehele contributiebedrag voor het nieuwe seizoen aan RKDES te betalen. Opzeggen van het lidmaatschap kan uitsluitend schriftelijk door een brief of email te sturen naar de ledenadministratie van RKDES.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide