• Beker

    RKDES 1 - RODA 1
    Een nieuw tijdperk heeft zich aangekondigd en speelt RKDES 1 hun wedstrijden vanaf heden op de zaterdagmiddag. En ja de rest is historie. 
In deze eerste beker wedstrijd waar het dus weer ergens over ging na al de oefenwedstrijden begon RKDES lekker aan de wedstrijd en was Roda in het eerste half uur nergens te vinden. Zo leek het of ze nog niet wakker waren wat natuurlijk mogelijk was met de zeurende hete zon die ze uiterste best deed in de comfortabele 26 graden op deze mooie beginnende nazomer. Vanaf de aftrap hadden we 11 minuten nodig om op een 3-0 voorsprong te komen.
 De 1-0 werd ingeleid door Lennart Kok en ingeschoten door Arnaud v Leeuwen dit al in de 6de minuut. 
Een minuut later was het Roy Endhoven die een teruggespeelde bal kon onderscheppen en met goed voorgeven op Ruben Onderwater die de 2-0 kon intikken. 
In minuut 11 met goed druk zetten op het middenveld werd de bal veroverd door Lennart Kok en Roy Endhoven weggestuurd die zelf met goed doorgaan een gaatje vond om zo de bal boven in de hoek te plaatsen. Een lekker mooi doelpuntje hoor.
 Een klein half uur had RKDES de overhand en ging het allemaal gemakkelijk met weinig weerstand van Roda. Hierna veranderde Roda. Ze werden wakker meer actief en maakte ze het veld kleiner. RKDES kon zo niet meer gemakkelijk de bal rond spelen en onder de druk uit voetballen en werd zo vaker de lange bal gehanteerd die niet aankwam. Roda kreeg niet heel veel kansen maar de gemiste bal in de 38ste minuut voor open doel had er wel in gemogen. 
De tweede helft had Roda het overwicht en zette meer druk op het doel van RKDES. Wij speelde zo noodgedwongen op de counter. Maar dit ging slordig onrustig met onnodige lange ballen die nog steeds niet aankwamen en de altijd te hard gespeelde diepte ballen deden goed mee aan het mindere gerealiseerde potje voetbal van DES. Een beetje onnodig want er waren kansen genoeg om te voetballen maar werden er zo te vaak verkeerde keuzes gemaakt. Roda kon dan toch nog een doelpunt maken uit een rommelige situatie in het strafschop gebied waar een Roda speler als laatste de bal kon raken en zo de bal in het doel zag verdwijnen. Maar het bleef 3-1. En met de eerste punten binnen gaan we op naar de volgende wedstrijd.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide