• Beker RKDES Sporting 70

  BEKER RKDES 1- SPORTING 70 1 12-09-2021
  Het was weer fijn om bij een wedstrijd te zijn. Vergeleken met afgelopen week speelde we onder verzachtende omstandigheden zeg maar. Een heerlijk lekker partijtje voetbal weer hadden we deze keer zeg. Heerlijk gewoon. Nu maar hopen dat we dit ook op het voetbalveld terug konden zien. Het was ook meteen een spannende wedstrijd die grote betekenis had in de poule waar 4 clubs strijden om door te kunnen gaan naar de volgende beker ronde. We speelde deze keer tegen Sporting 70 die ook zijn eerste wedstrijd gemakkelijk had gewonnen 6-0. Dus we konden er van uit gaan dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.
  Net als de vorige wedstrijd was het de tegenstander die het RKDES direct vanaf het begin moeilijk maakte en het Tijn Kraak was die DES overeind hield en reddingen liet zien in de 6de 13de en 16de minuut. RKDES deed heel erg ze best om onder de druk vandaan te voetballen wat maar af en toe lukte. Het was het sterkere Sporting die dan ook de 0-1 liet aantekenen uit een afstand schot. Hierna kreeg ook RKDES zijn kansen maar duurde het tot de 35ste minuut voor Lennart Kok er de 1-1 van kon maken. Dit zorgde ervoor dat we beter begonnen te voetballen en creëerde zo ook meerdere kansen. Zoals uit een prachtige vrije trap van weer Lennart Kok waar de bal helaas werd gestopt door de keeper van Sporting.
  In het begin van de 2de helft was het een zeer effectief counterende DES die door een gouden wissel van Joey Pothof direct in het veld gekomen de bal met een prachtige lob over de keeper heen werkte en de 2-1 maakte. En kort daarop met weer een snelle uitbraak we ineens 3-1 voor stonden door de jonge Laurens van de Scheur met een prachtig schot de keeper verraste. Daarmee hadden we het betreffende het voetbal van RKDES wel gehad helaas. Door vaker slordig balverlies maakte we het ons onnodig moeilijk en kwamen we niet meer onder de druk van Sporting uit. Het was dan ook Tijn Kraak die als zijnde “man of the match” RKDES tot het einde staande kon houden. Sporting maakte nog wel de 3-2 maar kon ook niet meer door drukken en behaalde RKDES zo zijn tweede belangrijke overwinning voor de beker.

  Tijn Kraak 90 Dennis Pronk 45 Sven Boelsma 90 Troy Zwanenburg 90 Ruben Onderwater 60 Lennart Kok 90 Lauren v/d Scheur 90 Arnaud v Leeuwen 80 Rick Verkuyl 90 Mike v/d Bergen 50 Indy v Koert 90 Michael Schreven 30 Mauro Pons Requeiro 45 Joey Pothoff 40 Lukas Lindyer 10

  Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide