• Beker wedstrijd DHSC

  Beker wedstrijd DHCB 1-RKDES 1
  Het was een dag. Een mooie dag met een glimlach. Een glimlach van de zon en die van RKDES die weer spelen mag. En wel voor de beker in Utrecht. De gelegen velden te midden van de Utrechtse nieuwbouw maakte het nog warmer als dat het al was.
  DHSC kreeg meteen in de eerste minuut een grote kans maar miste. In de 6de minuut was het Des door de inzet van Rick Verkuil en opvolgend Mike vd Bergen dat de bal bij Lennart Kok kwam die vrij als een vogeltje de 0-1 kon binnen schieten. In minuut 34 maakte Mike van de Bergen op aangeven van Rick de 2-0.
  Met afstand schoten van Indy van Koert Mike van de Bergen en Lennart Kok probeerde Des de stand nog verder uit te bouwen. Dit lukte even later bijna met een goede opbouw van wederom Mike van de Bergen waar helaas de bal uit werd gegeven voordat het in het doel verdween. Hierna was het nog Rick Verkuil die een goede kans miste met alleen op de keeper af gaan. 
  Maar het was Rick in de eerste minuut van de 2de helft die met een mooie halve draai de bal hard hoog in schoot en de 0-3 maakte.
  Een paar minuten later was het DHSC die de bal snel naar voren plaatste en voor ieder het door had stond het ineens 1-3. Met de aangegeven buitenspel werd niets gedaan en bleef het dus bij een doelpunt.
  In die tweede helft was het bijna bij elke minuut dat er gescoord werd. Dat werd echt teveel voor deze verslaggever. Jullie verslaggever was nog bezig met het beschrijven van het ene doelpunt waar het ander doelpunt alweer gevallen was. Gelukkig had de verslaggever goede hulp van “good old” Jan van de Bergen die hem de goed informatie bleef verschaffen om zo de goede data op papier te kunnen krijgen.
  Een goed schot van wederom Mike van de Bergen werd er uitgehouden door de keeper. Bij een corner was het Laurens Scheur die er wel de 1-4 van maakte in de 52ste minuut. Een tegendoelpunt uit het niets in de 53ste minuut 2-4. Kort daarop een dieptebal op Verkuyl die alleen op doel kon afgaan waar de keeper het te slap stift balletje stopte.  
  Na een prachtige aanval met aangeven van Mike op Indy werd een doelpunt helaas afgekeurd wat dubieus te noemen was. In minuut 80 was het slap verdedigen van RKDES en met een bal door het midden kon DHSC de 3-4 aantekenen. Direct na de aftrap werd er diep gegeven op Verkuyl die met een overtreding gestopt moest worden dus penalty. Indy van Koert er zo dus 3-5 van maakte. Het was daarna gebeurd en met de 3-6 van Indy 3-7 van Rick maakte Indy de 3-8 in de 90ste minuut. 
  We speelde niet altijd even zorgvuldig. De vele lange ballen in de eerste helft kwamen niet aan. De lange bal gaf niet het rendement wat we wilde maar eerder het tegenovergestelde. Waar je kon zien dat wanneer we voetbalde we wel de kansen konden creëren en afmaken.

  De opstelling:
  Tijn Kraak
  Dennis Pronk
  Sven Boelsma
  Troy Zwanenburg 67 minuut Lukas Lindyer 
  Michael Schreven 45 minuut Ruben Onderwater
  Lennart Kok
  Mike vd Bergen
  Laurens vd Scheur 
  Indy v Koert 
  Mauro Pons 63 minuut Sean Stoffels 
  Rick Verkuyl

  Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide