• Belangrijke winst RKDES

    Op deze belangrijke voetbal middag moest RKDES het opnemen tegen de nummer twee DWO uit Zoetermeer. We hoopte op een wedstrijd als vorige week met veel voetbal plezier en gezonde spanning. Ook vandaag kon hij het niet laten om erbij te zijn mijn beste vriend de zon. Het maakt het altijd fijn om samen met mijn vriend langs de lijn te zijn. Al gauw konden we zien dat RKDES het moeilijk had met DWO die technisch goed en fysiek sterk speelde. De eerste 10 minuten waren dan ook voor DWO die in de 9de minuut zijn eerste kans niet kon verzilveren. Maar DES toonde de wil om te voetballen en maakte het zo mogelijk om overwicht op de tegenstander te realiseren. En dat maakte dit potje voetbal heerlijk om naar te kijken. We begonnen de wedstrijd zonder vaste spelers als Tijn Kraak, Sven Boelsma, Koen Braat, Arnaud v Leeuwen, Roy Endhoven en Rick Verkuyl. En was het gewoon knap met al de veranderingen in het elftal hoe goed we speelde. We als team het verschil maakte deze middag. DWO liet zien snel en gevaarlijk te zijn in de omschakeling. Maar RKDES speelde gewoon goed voetbal met veel vertrouwen wat uiteindelijk resulteerde in het eerste doelpunt in de 27ste minuut. Uit een goed opgezette aanval vanuit het middenveld via Lennart Kok. Ruben Onderwater met goed doortikken Amir vond die op fantastisch manier zijn tegenspeler uitspeelde het overzicht hield en keurig de bal terug lag op de inkomende Mike v/d Bergen. En met een geplaatst schot de bal in doel de 1-0 aantekende. Prachtig voetbal met een goed doelpunt als resultaat. En DES ging gewoon door met Amir die weer zijn tegenspeler uitspeelde die niet anders kon dan een overtreding maken. Uit de vrije trap zagen we de bal maar net langs de kruising verdwijnen door Lennart Kok. Helaas in de 35ste minuut na weer een snelle omschakeling van DWO kwam er uit een rommel situatie de 1-1 tot stand. Waar DES de bal niet goed weg werkte. In dit laatste kwartier van de eerste helft was het DWO wat de klok sloeg maar die constant de achterhoede en Tim v/d Linden op hun weg vond. We in deze periode nog wel in de 44ste minuut met Amir el Hadji met goed doorgaan een goed schot voorlangs zag gaan. Het was mooi om te zien hoe RKDES steeds maar weer ook in die tweede helft onder de druk van DWO uit kon voetballen. We bleven ruimtes creƫren met opvolgend de kansen op een overwinning. Achterin stond het goed met Luuk Westerman en Mike Meuldijk die beide een dijk van een wedstrijd speelde zo nieuw als het was om zo met elkaar in dit eerste elftal te spelen.
    In de 68ste minuut was het nog Lennart Kok die Micheal Schreven diep stuurde die bij de eerste paal Maarten v Putten vond die hard naast de paal de bal verwerkte.
    Opvolgend Amir el Hadji met een goede actie de bal via de keeper tot corner verwerkt zag worden. Deze Amir een uitstekende wedstrijd speelde onder moeilijke omstandigheden met de grote fysiek sterke verdedigers. Zijn mannetje bleef staan en constant dreigend was voor de DWO achterhoede. Uit de ontstane corner in de 72ste was het Luuk Westerman die met een kopbal de bal met een boog over de keeper in het doel zag verdwijnen. DES bleef maar gaan in deze periode en verstopte zich niet achter de ontstane voorsprong. We maakte ook nog de verdiende 3-1 na voorgeven van de opkomende Dennis Pronk die bij de eerste paal de ingevallen Arnaud v Leeuwen vond die de bal onder de keeper door het doel in zag verdwijnen. We maakte nog een prachtig doelpunt via de ingevallen Benjamin v Gastelen die aan de zijkant op volle snelheid goed doorging voorgaf op de instormende nieuwe 'tijdelijke' spits Sven Boelsma die de 4-1 kon inglijden. Helaas werd dit doelpunt terecht of niet afgekeurd voor buitenspel. Zo maakte een sterk goed voetballend RKDES er een mooie voetbal middag van met de winst en weer 3 punten in de tas. En nemen we zo het tweede plekje over van dit DWO in deze inmiddels zeer spannende zaterdag competitie.
    Opstelling RKDES: Tim van der Linden, Mike Meuldijk, Luuk Westerman, Michael Schreven, Dennis Pronk, Lennart Kok (Koen Braat), Lorenzo Zorn, Mike van den Bergen (Arnaud van Leeuwen), Ruben Onderwater (Sven Boelsma), Amir el Hadji (Benjamin van Gastelen) en Maarten van Putten.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide