• Beste leden van RKDES,

  Het is maart 2021 en ik ben inmiddels al een jaar waarnemend voorzitter. Het gehele jaar stond in het teken van: Corona.

  In het begin van mijn periode ben ik druk bezig geweest om een Crisis Management Team op te richten. Daarnaast probeer ik de vereniging door deze financieel moeilijke tijd te loodsen.

  Crisis Management Team
  Het CMT heeft vanaf vorig jaar maart heel veel werk verzet. Om voor zover mogelijk trainingen plaats te laten vinden en onderlinge wedstrijden te spelen. Soms beïnvloed door wekelijks veranderende richtlijnen vanuit de overheid, dan wel gemeente. Denk hierbij aan tijdsblokken, aantal spelers waarmee getraind mag worden en verschillende leeftijdsgroepen die niet met elkaar in contact mogen komen.

  Het is goed om te zien dat we juist in deze periode één vereniging zijn, waarbij diverse geledingen binnen de club de handen ineenslaan. Gelukkig zijn de leden trouw aan de vereniging en is er geen groot verloop. De instroom van nieuwe leden is helaas echter nog minimaal.

  Financiële situatie
  Een van onze belangrijkste inkomstenbronnen zijn onze sponsoren. Ondanks de moeilijke tijd zijn de bedrijven trouw gebleven aan RKDES. Hier zijn we erg dankbaar voor!

  De kantine opbrengsten zijn vanzelfsprekend opgedroogd. De kantinecommissie heeft getracht om in maart 2020 voorraden te verkopen en heeft afspraken gemaakt met leveranciers om producten te retourneren. In augustus werd er weer enthousiast gestart. De kantinediensten werden ingevuld en het cashloos betalen is op verzoek van vele vrijwilligers ingevoerd. Dit was van korte duur, want na 3 weken moest de kantine weer sluiten.

  Daarnaast is er op alle fronten gekeken voor welke financiële compensatie RKDES in aanmerking kwam en komt vanuit allerlei landelijke regelingen. Wij zijn erin geslaagd een behoorlijk bedrag binnen te halen. Per saldo moeten we echter toch constateren dat we toch inkrimpen op ons eigen vermogen.

  Competities
  Ook de competitie was van korte duur. En nu voor de rest van het seizoen helemaal van de baan. Op de achtergrond wordt er (ook door de KNVB en NHV) hard gewerkt om in mei/juni regionaal te kunnen voetballen en handballen, zowel buiten als in de zaal. We zijn daarvoor nog steeds afhankelijk van Corona-cijfers.

  Zaterdag-/zondagvoetbal
  In de Nieuwsbrief van eind januari hebben we aangekondigd dat we een onderzoek wilden starten naar zaterdag- versus zondagvoetbal. Hiervoor willen we breed in contact treden met leden, technisch kader en vrijwilligers. Echter door de Corona-maatregelen zijn groepsbijeenkomsten en gewone gesprekken niet mogelijk. Daarom is besloten dit onderzoek uit te stellen tot na de zomer.

  Sportpark
  Ook het onderhoud aan het complex gaat gewoon door. Met nog steeds veel enthousiasme werkt de onderhoudsploeg vol gas door om de boel netjes en strak te houden. Helaas hebben we in de afgelopen periode nogal last van jeugd die vuil (peuken, blikken) achterlaat en kleine vernielingen aanricht. Als bestuur vinden we dat de jeugd de ruimte nodig heeft om lekker te voetballen en hun energie kwijt te kunnen. Als ze het complex dan schoon en netjes achterlaten zullen wij de laatsten zijn die ze ervan af sturen.

  Maar de laatste tijd gaat het niet goed. Als we geen verbetering zien zijn we genoodzaakt eenieder, die niet aan het trainen is, de toegang tot het sportpark te ontzeggen. Desnoods schakelen we de hulp in van BOA’s en politie. Dus wil je buiten je trainingsuren wat doen: laat het terrein netjes achter en stop met het slopen van onze eigendommen.

  Duurzaamheid
  Op het gebied van duurzaamheid worden er stappen gemaakt. Er is een energiescan gemaakt en daaruit blijkt dat we een quick-win kunnen behalen met het vervangen van de verlichting. Offertes zijn opgevraagd en we hopen dit binnenkort ook uit te gaan voeren. Daarnaast wordt er gekeken naar nieuwe boilers voor de douches. Deze zijn hard aan vervanging toe, na 20 jaar. Dit zal een behoorlijke investering zijn, maar we hopen op wat fondsen waardoor dit ook voor het nieuwe seizoen is te realiseren.

  Het complex is weer volledig veilig voor de komende jaren: noodverlichtingen zijn vernieuwd, wettelijk verplichte elektrakeuring uitgevoerd en kleine probleempjes daarvan opgelost.

  Het enige dat ontbreekt: leden die in competitieverband kunnen sporten. Als vereniging zijn we er klaar voor, zodra dit weer mag! Vele vrijwilligers hebben zich in Corona-tijd volledig ingezet om te doen wat noodzakelijk is en was. Ze staan te trappelen om nog dit seizoen een sportieve doorstart te maken. Als bestuur vertrouwen we er in ieder geval op dat we vanaf augustus weer van start kunnen met een nieuw seizoen.

  Namens het voltallige bestuur wens ik u allen prettige Paasdagen.

  Blijf gezond. Een sportieve groet Gert Ubink, waarnemend voorzitter.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide