• Buurtwerk - RKDES

  Buurtwerk voert binnen de gemeente Aalsmeer het jongerenwerk uit. Dit houdt in dat zij jongeren ondersteunen bij hun talenten en kansen, maar ook verengingen ondersteunen met kennis, trainingen en het versterken van de signalerende functie.

  Samen met twee enthousiaste vrijwilligers van RKDES hebben wij een film gemaakt voor trainers/coaches in de leeftijdscategorie van 8 -12 jaar. Hier bespreken wij de basis van de ontwikkelingen van jeugdigen, laten wij zien hoe groepsprocessen in teams werken en komen Wim en Hans aan het woord over het wel en wee van kinderen.

  De ervaring leert dat trainers/coaches alles uit het hart doen, maar dat soms de specifieke kennis voor het oplossen van problemen bij kinderen ontbreekt. Hiervoor is soms professionele kennis nodig. Tel daarbij op dat het vroeg signaleren van problemen bij kinderen een grote prioriteit heeft bij de jeugdhulpverlening. Juist hiervoor is een samenwerking met verenigingen vanuit Buurtwerk en het inzetten van vrijwilligers die zich bezig houden met het wel en wee van de jongeren van de club zeer waardevol.

  De film geeft inzicht aan trainers/coaches en vrijwilligers over een manier hoe er binnen de vereniging kan worden omgegaan met de leden en de kinderen van de club:

   

  https://www.youtube.com/watch?v=myIxiz19mjQ&feature=youtu.be

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide