• Clinic Footvolley voor jo13-1

  Afgelopen vrijdag 27 december werd de JO13-1 op uitnodiging van The Beach Aalsmeer getrakteerd op een footvolley-clinic van de regerend Nederlands kampioen footvolley Antonio Aurino. Vanaf het moment dat de mannen de zandbak betraden, spatte het plezier er vanaf. Het vereiste balgevoel om dit spel te beheersen bleek bij de heren noodzakelijker dan vooraf gedacht.

  De artistieke sport is een soort kruising van beachvolleybal en voetbal, en lijkt van een afstandje makkelijker dan het daadwerkelijk is. Na wat oefening zag het er in de eindpartijtjes toch heel behoorlijk uit bij de boys.

  Deze clinic diende als voorproefje op het jaarlijkse evenement Footvolley Legends, waar trainer Marijn tevens als vrijwilliger actief was. Vanaf de tribune konden de heren genieten van de acties van oud-vedettes als Frank de Boer en Michael Krohn-Dehli, maar ook van de sierlijke balbehandeling van uitblinker en MVP Jeroen Vismans.

  Het toernooi kreeg aan het eind van de avond een Amsterdams tintje, doordat Ajax-jeugdtrainer Dave Vos en oud-Ajacied Robbert Schilder er met de hoofdprijs vandoor gingen.

   

  Al met al een leuk aandeel voor de jeugd van RKDES in een opkomend topevenement, onze dank gaat uit naar The Beach!

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide