• Nieuwsbrief RKDES over start met ClubCollect voor contributie-inning, 19-9-2022

  Beste leden,

  De afgelopen tijd is het bestuur bezig geweest met het verbeteren van een belangrijk aspect binnen de vereniging, namelijk het innen van contributiegelden.

  Doorgaans is het innen van contributie een tijdrovende klus, waar veel administratie bij komt kijken. Vanaf dit seizoen zullen we dan ook gaan werken met ClubCollect; een online tool die een aantal stappen van het factureren automatiseert, waaronder het versturen van betaalverzoeken, herinneringen, en het verwerken van betalingen. Dit bespaart heel wat uren inzet van bestuur en andere vrijwilligers binnen RKDES.

   

  Daarnaast biedt ClubCollect ook voordelen voor jou als lid. Je krijgt een persoonlijke betaalpagina met een factuuroverzicht, waarin je bijvoorbeeld zelf je gegevens aan kunt passen of een vraag kunt stellen aan de ledenadministratie. Je blijft via deze pagina zelf volledig op de hoogte.

   

  Hoe werkt het precies?

  ClubCollect is een online facturatiemodule die onze vereniging ondersteunt bij het innen van contributiegelden. Vanaf dit seizoen ontvang je van ClubCollect een betaalverzoek met een link naar jouw persoonlijke betaalpagina per e-mail (soms SMS of brief). Op jouw persoonlijke betaalpagina kies je, afhankelijk van de instellingen van de vereniging welke betaalmethoden je gebruikt. RKDES heeft als standaard betaling in twee termijnen ingesteld. Dat gebeurt via automatische incasso. Stornering en te laat betalen kost extra geld. In uitzonderingsgevallen kan er met iDEAL worden betaald.

   

  Juiste gegevens zelf regelen/doorgeven.

  Belangrijk is dat je juiste gegevens bekend zijn bij RKDES.

  De voetballeden kunnen zelf het adres en telefoonnummer via de Voetbal.nl-app aanpassen (onder Instellingen en dan Mijn Persoonsgegevens). Wijzigingen in je e-mailadres of je IBAN-nr moet je doorgeven aan de Ledenadministratie (ledenadministratie.voetbal@rkdes.nl ). Die kun je niet zelf wijzigen.

  De handballeden moeten alle wijzigingen doorgeven aan de ledenadministratie handbal via rkdes@handbal.nl.

   

  Delen van gegevens.

  Om de dienstverlening uit te kunnen voeren delen wij als vereniging enkele persoonsgegevens met ClubCollect, waaronder je naam, e-mailadres, woonadres, bankgegevens, telefoonnummer en het te voltooien betaalbedrag. Je persoonsgegevens zullen nooit zonder toestemming worden verspreid of gebruikt voor commerciƫle doeleinden. Bekijk het Privacy Statement op de website van ClubCollect voor een exacte beschrijving van de gegevensverwerking. ClubCollect verwerkt de persoonsgegevens geheel in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (EU 2016/679.13-14).

   

  Wij zijn erg blij met deze stap. Als jullie hier vragen over hebben, kunnen jullie de ledenadministratie altijd even benaderen (voetbal: Joke Ubink, ledenadministratie.voetbal@rkdes.nl  of handbal: Jolanda Verwoert, rkdes@handbal.nl ). Ook als er tijdens het werken met ClubCollect vragen zijn staat de vereniging hier altijd voor open.

  Met vriendelijke groeten,

  Het bestuur van RKDES

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide