• Competitie

ILPENDAM 1 - RKDES 1

Puntje uit Ilpendam meegenomen.
    DES begon de wedstrijd met een licht overwicht en liet in deze periode iets meer voetbal zien dan het hard werkende Ilpendam. We konden druk zetten en zo wat kleine kansjes creëren met één groot moment. Na een prachtige strakke bal gegeven achter de linies door Michael Schreven stond daar Lennart Kok rustig te wachten om de 1-0 hard in te schieten. Helaas werd dit doelpunt afgekeurd vanwege een twijfelachtige buitenspel situatie. Maar dit was wel een aanvalletje uit een mooi boekje hoor. Prachtig.
 Door de vroege blessures van Arnaud v Leeuwen en Michael Schreven in de eerste helft was het voor RKDES even moeilijk om aan de nieuwe setting te wennen. Ruben Onderwater en Lukas Lindijer waren de invallers en deden dit goed.

Het was RKDES in deze periode die zelf de kans aan Ilpendam gaf door onnodig balverlies. En zij daar dankbaar gebruik van maakte en zo in de 32ste minuut de 1-0 liet aantekenen. Een onterechte stand voor RKDES.
 In het begin van de tweede helft liet DES Ilpendam het spel maken en zakte zo terug om de rollen om te keren en meer op de counter te spelen. Maar dit lukte gewoon niet goed genoeg want de uiteindelijke eind pass niet goed aankwam. Door een snelle uitbraak van de altijd hard werkende Roy Endhoven konden we zomaar bijna een strafschop krijgen maar de scheids had niet goed zicht op de overtreding en liet het voorbij gaan.

Achterin kwamen we geregeld onder druk te staan en eenmaal door goed inzetten van Lucas Lindijer die zich zonder schroom in ze geheel voor de bal gooide zo een 2-0 kon voorkomen.
 Gelukkig was het Lennart Kok die in de 72ste minuut door een vrije trap de bal achter de Ilpendam keeper in het doel zag belanden en we de 1-1 konden aantekenen. Een terechte uitslag van een aan beide kanten met veel balverlies spannend potje voetbal.