• Competitie wedstrijd

    De competitie is van start gegaan
    Eindelijk. De eerste competitie wedstrijd is een feit. Het was Swift welke wij thuis mochten ontvangen. Met veel nieuwe gezichten in het elftal van RKDES gingen we van start. Al snel konden we zien dat het een moeilijke middag zou worden. Dit Swift speelde goed voetbal waren balvast en konden elkaar makkelijker vinden dan DES. De eerste helft ging het nog aardig gelijk op tot aan de 25ste minuut. Vanaf dat moment kon je zien dat Swift er een tandje bij zette en werd het RKDES moeilijk gemaakt om nog tot voetballen te komen. In de 28ste minuut was het dan ook raak voor Swift en uit een rommel situatie werd er gescoord en kwamen we achter 0-1. DES deed er alles aan om kansen te creëren maar dit lukte maar mondjesmaat. Met een paar snelle uitbraken kregen we wel wat kleine kansen met een schot op doel van Arnaud van Leeuwen en een kans uit een waarschijnlijke buitenspel situatie van Indy van Koert. In die eerste helft konden we onze buitenspelers Laurens v Scheur en Amir el Hadji niet goed bedienen en kwam RKDES zo moeilijk in hun spel. We wilde wel maar het kwam er niet uit. Tijn Kraak onze keeper was ook deze wedstrijd weer de grote redder in nood en hield DES voor langere tijd in de wedstrijd zowel in de eerste als de tweede helft met vele spectaculaire reddingen.

    Het begin van de tweede helft konden we niet bijbenen en werd dit ook zichtbaar in de stand. In de 70ste minuut was het raak voor Swift met een vloeiende aanval van de ene naar de andere kant van het veld waar de bal bij de eerste paal hard en onhoudbaar langs onze keeper Tijn in het doel werd geschoten 2-0. Swift bouwde de druk op met een paar goede kansen waar de bal voorlangs werd geschoten en 1 maal op de paal terecht kwam. De 3 wissels aan DES zijde in deze periode konden helaas ook niet het verschil maken en in de 79ste minuut was het alweer 0-3 voor Swift. RKDES probeerde er in de slotfase alles aan te doen om het tij te keren met een klein slot offensief. Maar ook hier kon je zien dat Swift het onder controle had. We maakte nog wel een prachtig doelpunt van Rick Verkuyl 3-1 maar smoorde de rest van de minuten verder weg in deze voor RKDES sombere Herfst middag.

    Opstelling: Tijn Kraak, Sven Boelsma, Troy Zwanenburg, Michael Schreven, Roy Endhoven, Amir Elhadji, Lennart Kok, Arnaud van Leeuwen, Indy van Koert, Dennis Pronk. 
Wissels: Mauro Requeiro Pons, Rick Verkuyl, Lukas Lindijer, Mike van den Bergen, Ruben Onderwater, Tim van der Linden.

    Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide