• Laatste update

  COVID-19 maatregelen RKDES

  Update 4 juni 2021

   

  Hierbij een update van het bestuur van RKDES voor onze leden die het voet -en handbal beoefenen. Op het veld en in de zaal. De maatregelen gelden per 5 juni 2021. Het betreft de 3e stap van het openingsplan van de Rijksoverheid. 

  VELDVOETBAL Jeugdvoetbal mag weer wedstrijden spelen – zonder toeschouwers - Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden starten we de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Definitieve programma in de Voetbal.nl-app. 

  Senioren voetbal, Volwassenen vanaf 27 jaar. Senioren mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij RKDES zonder beperkingen ḗn zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. 

  Kleedkamers en doucheruimtes zijn open. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen.

  Kantine dicht Wij zijn druk bezig om de kantine als gevolg van energiebespaarverplichting op grond van de Wet Milieubeheer te verbouwen. De inzet is om bij het begin van het seizoen de kantine te openen. Inspanningen zijn er wel op gericht om in een uitgeklede vorm deze eerder te openen. Neem een gevulde bidon mee; er is een buitenkraan beschikbaar om de bidon bij te vullen.

  HANDBAL Jeugd De competitieleiders van het NHV hebben reeds de competitiewedstrijden voor de jeugd ingepland. Wedstrijden worden gespeeld volgens de bestaande planning. Dit rooster is in te zien op de HandbalNL app. De aanwezigheid van ouders bij trainingen en wedstrijden is niet toegestaan. 

  Senioren handbal, Volwassenen vanaf 18 jaar. Volwassenen mogen vanaf 5 juni weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Handballen kan dus weer in teamverband. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Ook hier zonder toeschouwers. 

  Voorwaarden binnen accommodaties Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Hou daar rekening mee! Kleedkamers en douches op de sportaccommodatie mogen weer open. Ook de sportkantines mogen onder voorwaarden weer open. De voorwaarden zijn wel afhankelijk van de beheerder van het complex. In Aalsmeer en Kudelstaart is dat het sportbedrijf ESA. Speel je uit of train je elders dan ligt het beheer bij een andere partij met haar eigen regels. Hou daar rekening mee! 

  ZAALVOETBAL Senioren voetbal, Volwassenen vanaf 27 jaar. Personen vanaf 27 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Ook hier zonder toeschouwers. 

  Voorwaarden binnen accommodaties Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten. Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht. Hou daar rekening mee! Kleedkamers en douches op de sportaccommodatie mogen weer open. Ook de sportkantines mogen onder voorwaarden weer open. De voorwaarden zijn wel afhankelijk van de beheerder van het complex. In Aalsmeer en Kudelstaart is dat het sportbedrijf ESA. Speel je uit of train je elders dan ligt het beheer bij een andere partij met haar eigen regels. Hou daar rekening mee! Groet, Bestuur RKDES Gert Ubink, Peter Lentjes, Rene van Bers, Belinda Buskermolen, Rody de Graaf, Andre Alders, Nico Luijten, Robert van Loon en Ashna Vishnudatt

   

  Tot slot & niet vergeten:

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Was je handen vaak met water en zeep. Als je naar de club komt, was je je handen thuis vooraf. Als je thuis komt, was je je handen weer met water en zeep.
  • Draag een mondkapje waar dat moet.
  • Ben je verkouden? Blijf dan thuis!
  • Heb je koorts of ben je benauwd? Dan moeten alle huisgenoten thuis blijven.

  Voor vragen of opmerkingen kun je contact met ons opnemen via corona@rkdes.nl. Of bel ons op de bekende telefoonnummers. Wij doen een beroep op een ieder om deze maatregelen op te volgen, zodat we de komende vier weken in ieder geval kunnen blijven sporten.

  Bel of mail ons met jouw vragen, opmerkingen en/of frustraties. We gaan graag het gesprek aan, zodat we de club open kunnen houden!

  Dank voor jullie medewerking,

  Namens het Bestuur en de Jeugdcommissie RKDES,

  Gert Ubink

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide