• Corona Update 5 november

  CORONA BERICHT 5 NOVEMBER 2021

  Beste leden en vrijwilligers van RKDES

  U ontvangt dit bericht n.a.v. de landelijke verscherping van de Corona regels per a.s. zaterdag 6 november en naar aanleiding van meerdere signalen dat verschillende leden met Corona dit weekend niet kunnen komen sporten.

  Verder leek het ons goed om jullie houvast te geven en te informeren wanneer iemand in quarantaine dient te gaan en wat te doen op het moment dat een team te weinig spelers kan opbrengen.

  Voor de goede orde, dit zijn geen regels vanuit de vereniging RKDES maar van het RIVM en de KNVB. Voor de zorgvuldigheid wordt een bronvermelding bij dit bericht toegevoegd. Het verzoek om je teamgenoten op dit bericht te attenderen via de verschillende app-groepen.

  Coronatoegangsbewijs (CTB) en ID is verplicht voor binnensport, kantines en kleedkamers (er wordt steekproefsgewijs gehandhaafd).

  Geldt voor de leden vanaf 18 jaar die binnen zaalvoetbal en handbal spelen, voor trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnensportlocaties, inclusief sportkantines en terrassen, kleedkamers en andere binnen voorzieningen in de gehele sport. Dus ook in ons complex aan de Wim Kandreef. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd.

  Sporters en publiek bij buitensportlocaties, zoals ons complex aan de Wim Kandreef, worden buiten niet gecontroleerd, maar moeten bij het betreden van een binnenruimte (zoals kleedkamer, toilet of bestuurskamer) wel een CTB tonen. De CTB is ook vereist voor het betreden van de sportkantine en op het buitenterras.

  Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt echter niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnen locaties wel een CTB tonen.

  Indien je principiƫle redenen hebt om geen gebruik te maken van het Coronatoegangsbewijs, kom dan aangekleed het complex aan de Wim Kandreef op. Neem de route langs het fietsenhok, dan kan je zo het voetbalterrein op.

  Over de invulling van de handhavingsrol bij de binnensport locaties (Proosdijhal) zijn alle verenigingen in Aalsmeer nog in overleg met de gemeente.

  Corona en wanneer in Quarantaine

  Of iemand in quarantaine moet en welke regels er dan gelden is afhankelijk van of iemand immuun (beschermd) is tegen Corona en of iemand een huisgenoot of nauw contact is.

  Op Leefregels en informatiebrieven | LCI richtlijnen (rivm.nl) ziet u verschillende informatiebrieven die van toepassing kan zijn op uw persoonlijke situatie. Zie onderstaand ter illustratie

  1.    Ik ben een huisgenoot van iemand met corona en nog niet beschermd tegen corona

  2.    Ik ben een huisgenoot van iemand met corona en ben beschermd tegen corona

  3.    Ik ben een nauw contact en nog niet beschermd tegen corona

  4.    Ik ben een nauw contact en ben beschermd tegen corona

  5.    Mijn kind is een contact van iemand op de kinderopvang

  6.    Mijn kind is een contact van iemand op de basisschool

  7.    Ik ben een nauw contact van iemand op de middelbare school

  8.    Ik ben een overig contact van iemand op de middelbare school

  Team is niet compleet wat dan

  Indien meerdere leden van het team in quarantaine dienen te gaan en het team dus niet in staat is om een wedstrijd te spelen dient de leider van het team direct contact op te nemen met de wedstrijdsecretaris. Dit zijn:

  -                      JO8 t/m JO12 : Floortje van Zanten wedstrijdsecretaris_jo8tmjo12@rkdes.nl

  -                      JO13 t/m JO19: Simone Buskermolen wedstrijdsecretaris_jo13tmjo19@rkdes.nl

  -                      Meiden: Nicolet Maarsse wedstrijdsecretaris_meiden@rkdes.nl

  -                      Senioren: Joke Ubink westrijdsecretariaat_senioren@rkdes.nl

  Als u verdere vragen heeft dan kunt u terecht bij Ashna Vishnudatt als vertegenwoordiger van het bestuur (ashna.vishnudatt@gmail.com)

   

  Namens het bestuur van RKDES

  Voorzitter a.i. Gert Ubink, Secretaris Peter Lentjes, Belinda Buskermolen, Nico Luijten, Rene van Bers, Andre Alders, Rody de Graaf en Ashna Vishnudatt

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide