• Derby eindigt in een gelijkspel

    Het is herfst. En dit was zichtbaar en voelbaar langs de kant van het veld. 
Regen die de goedwillende 200 koppen tellende toeschouwers uitdaagde om tot het einde te blijven kijken bij deze derby tussen Aalsmeer en RKDES. Maar door een aantrekkelijke wedstrijd was dit uiteindelijk geen probleem. Dit te danken aan de twee teams die beide moeite bleven doen om met de overwinning aan de haal te gaan. Dat het uiteindelijk 1-1 bleef was gezien de gehele wedstrijd onterecht aan RKDES kant. 
In de eerste helft had Aalsmeer geen zin om te voetballen. Van eigen helft loerde ze op de counter. Hier ging RKDES goed mee om en bleef het zoveel mogelijk moeite doen om te voetballen. Er werden zo ook kansen gecreëerd en in de 10de minuut was het dan ook raak door een goede aanval van de zijkant door Lennart Kok die de bal strak voorgaf waar Rick Verkuyl de inkomende bal kon afmaken. 
Diezelfde Lennart Kok had van trainer de Jong dus een nieuwe positie gekregen als rechtsbuiten welke goed uitpakte in deze wedstrijd. Aalsmeer kreeg vanuit de counter ook zo hun kansen maar miste de scherpte voor het doel. DES voetbalde beter en had het eigenlijk moeten afmaken in deze eerste helft maar de effectiviteit van afgelopen week was deze middag even niet aanwezig. Zo was het Lennart Kok van de zijkant die nogmaals strak voor kon geven aan Rick die in het zijnet schoot kwam Indy ook gevaarlijk dicht bij de doelman maar kon niet genoeg kracht zetten achter zijn inzet. Een afvallende bal kwam bij Mike vd Bergen die lekker kon uithalen maar de bal verslond in de verdediging van Aalsmeer. Ook Sven Boelsma kon hard uithalen rond de 16 maar ook die bal werd gesmoord in de drukte en bij de keeper. 
Zo bleef het tot de rust 0-1.
    
Aalsmeer moest nu wel komen en lieten dit al in de eerste minuut zien met een grote kans waar DES nog thee zat te drinken in de kleedkamer althans zo leek het. Aalsmeer kreeg meerdere serieuze kansen maar maakte ze weer niet af. DES vergat in deze begin periode van de tweede helft te voetballen en kwam maar moeilijk onder de Aalsmeerse druk vandaan.
Vanaf de 70ste minuut kwam het voetbal weer terug waar Arnaud van Leeuwen een hele sterke wedstrijd speelde. Hij diegene was die samen met Roy Endhoven het voetbal verzorgde voor RKDES. Hij rustig aan de bal bleef ruimte creëerde en het spel verdeelde. Dat het bij 1-0 bleef mag een mirakel genoemd worden want we wel 3 tot 4 open kansen kregen bij Rick Verkuyl en Indy van Koert. 
Je voelde het eigenlijk al aan je water dat het niet heel vreemd te noemen was met al die regen dat het niet kon uitblijven en er ook een 1-1 in de lucht hing. 
Aalsmeer die kansen voornamelijk alleen uit vrije trappen en corners kon creëren had een gelukje door een aanvaring van een Aalsmeerse speler met onze keeper Tijn Kraak waar de bal losgelaten in het doel getikt kon worden.
Aalsmeer werd zo op een 1-1 getrakteerd door de scheidsrechter want het wel erg veel leek op het aanvallen van onze keeper Tijn bij deze hoge bal. Achteraf ( maar ja dat is dus achteraf) had Tijn de bal beter weg kunnen stompen. 
De kansen bleven komen aan beide kanten waar DES wel weer heel dicht bij een doelpunt kwam door een goede loop actie van Amir el Hadji die goed op maat de bal voor kon geven waar Indy bij de eerste paal de bal ontving en net de draai niet kon maken om de bal aan de binnenkant van de paal binnen te kunnen schieten. RKDES ging uiteindelijk als verliezer van het veld waar er in de kantine van beide zijde toch nog een klein tevreden “derby” feestje werd gevierd.
    Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide