• Excuse me, your balls are showing

  Excuse me, your balls are showing

  Wederom is het verslag weer iets verlaat. Maarja ook ik moest, net als de rest van Nederland, zon groene rakker aanschaffen en vol hangen met lichtjes en ballen. Dat mijn relatie het heeft overleefd is een wonder. Want laten we eerlijk zijn een kerstboom kopen en versieren is toch wel de ultieme relatie test.

  Ten eerste wordt je redelijk overprikkelt in zon tuincentrum. Wil je weten hoe een kind met ADHD zich voelt? Ga dan eens op een zaterdag voor kerst een boompje kopen in het tuincentrum. Alles om je heen knippert, glittert, blinkt en maakt geluid. Kerst is hysterisch.

  Daarbij komt dat mensen heel competitief zijn wat betreft boompjes uitzoeken. Iedereen wilt natuurlijk DE perfecte kerstboom in huis. Een mooie kleur, niet kaal, de juiste lengte en niet te dik. Hebben we het nou nog steeds over kerstbomen? Dit is wat ik ook invul op datingapps. Blijkbaar geld de criteria voor de prins op het witte paard ook voor kerstbomen.

  En daar ga je dan de leeuwenkuil in, want zo zie ik het. 100 kerstbomen op een hoop. En de mooist ligt helemaal achteraan. Tenminste dat is wat de meeste mensen denken. Fanatiek dat mensen worden. Sommige mensen hebben een dikke jas aan en handschoenen mee om missie “kerstboom”te laten slagen. Mijn tactiek? Een grote aanloop en dan een goede duik midden in de hoop kerstbomen. Vervolgens ogen dicht en een rondje draaien. En er dan blind een aanwijzen. Die gaat mee naar huis. Eigenlijk precies dezelfde tactiek als het daten. Tot nu toe altijd succes gehad!

  Maar dan moet die groene rakker nog mee naar huis. Eerst even door de kerstbomen-inpak-machine. Dan komt er een netje om de kerstboom zodat hij je auto niet zo vies maakt en goed blijft zitten. Zouden ze ook voor je date moeten doen. “Oh dus u neemt deze jongenman mee naar huis, wilt u hem ingepakt?” “ Nou graag dan blijft die netjes zitten en maakt die mijn auto niet zo vies. Nou Sjoerd hup ga maar door de machine, dan doet die meneer een netje om je heen.” Ik zie hier een markt voor. Wat jullie?

  Maargoed de kerstboom is uitgekozen. Obstakel 1 is genomen. Nu moet hij naar huis en versierd worden. Eenmaal thuis moet je even kijken wat zijn goede kant is. Want je wilt niet hele tijd tegen zijn lelijk kant aan zitten kijken. En dat geldt natuurlijk ook voor de kerstboom (haha snapt u hem).
  En dan komt het ergste van het hele kerstboom gebeuren. U zult ongetwijfeld een koude rilling langs u rug gaan voelen……….het lichtjesnoer. Het lichtjessnoer dat als een onmogelijke, onopgeloste wiskunde formule in het doosje zit. Want denk maar niet dat je dat snoer uit het doosje haalt en je hem meteen in de boom kan hangen. Dat ding zit natuurlijk gigantisch in de knoop. En je hebt hem vorig jaar nog wel zo netjes opgeborgen! Hoe kan dit nou?!

  Het is net of een kleuter die nog niet veters kon strikken is gaan oefenen met jou lichtjes snoer. Elke mogelijk combinatie is geoefend. Het kleutertje zijn doel was iets vastmaken en zorgen dat het niet meer los komt, net als een veter. En laten we eerlijk zijn hij is er in geslaagd. Nou,ja geslaagd hij is erin gepromoveerd. Want dat snoer zit vast en komt niet meer los.
  Relatietherapeuten noemen dit HET probleem voor scheidingen en relatiebreuken. Zij waarschuwen mensen met een onstabiele relatie of die een beetje met zichzelf in de knoop zitten(snapt u hem). Het is dit jaar of geen lichtjes in de boom of je viert kerst alleen. Mocht wel een stabiele relatie hebben of bent u zo iemand die graag op het randje leeft houdt er dan rekening mee dat het lichtjessnoer behoorlijk wat teweeg kan brengen.
  Nu heb ik de gouden tip! Elk jaar nieuw kopen! Dan zitten ze nog zo heerlijk gestructureerd in het doosje. Je pakt ze uit en gooit ze richting de kerstboom en je hoeft alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen en de boom geeft licht. Dan jas je er nog wat andere versiering in en klaar.

  Je hebt van die mensen die doen hun boom in een bepaalde kleur en structureren hem van top tot stam. Maar wij niet. Onze boom ziet eruit als het plubliek van Justin Bieber. Lekker hysterisch dus. Nou de relatie heeft stand gehouden. Gelukkig want anders moest ik dus het hele riedeltjes van aanloop nemen, midden in een groep duiken en ogen dicht, rondje en er eentje blind kiezen weer herhalen maar dan nu in de kroeg. Maar dat hoeft gelukkig niet. De ballen hangen er goed bij. En die van de boom trouwens ook. Ohhhhh maakte ze die nou echt. Ja dus.

  Over ballen gesproken…..(oh wat een ezelsbruggetje). Wij hebben vorige week zaterdag gevoetbald! Een ware streekderby vond plaats tegen KDO. Een streekderby die werd gewonnen door DES! Kijk zo sluit je de eerste helft van het seizoen goed af. In de eerste helft bracht Josselyn ons op voorsprong door alleen op de keeper af te gaan en de bal in het doel te schieten. De tweede goal volgde al snel. Een afstandschot van Joyce belande in de rechterhoek van de goal. Met deze stand gingen wij de rust in. Maar we voelde dat er meer in zat. DES was de betere ploeg en dat verdiende nog wel een paar doelpunten. Het derde doelpunt na rust kwam van Evy. Een prachtig actie via de rechterkant waarna zij de bal in de verre hoek schoot. Om het feestje compleet te maken ging Josselyn nog even op jacht naar de laatste goal. Wederom een mooie solo actie waarbij de bal tussen de netten belandde.

  Trots op ons team en deze presentatie! We gaan lekker even rust houden en dan zij wij na de winterstop weer bij u terug.

  De ballen!
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide