• Gek van het gesmek

  Gek van het gesmek

  Het geluid van een knisperend zakje chips, het slurpen van soep of een stevige beet in een winterworteltje. Knisper, slurp, smak. Het afbijten van een komkommer, het kauwen op een banaan of elke keer een hap van die harde cracker. Oh je kan mij wegdragen. Het voelt als een ware marteling wanneer mijn collega aan het begin van de ochtend een appeltje uit haar tas tovert. Daar gaan we, is mijn eerste gedachte. Ik probeer het geluid van een knagende collega aan haar appeltje te vermijden door naar het toilet te gaan. Daar probeer ik zo lang mogelijk te blijven zitten. Dan denken ze maar dat ik aan het poepen ben. Alles is beter dan dat geluid. Eerst wordt dat ding natuurlijk geschild en in stukjes gesneden. En dan wordt elk stukje hapje voor hapje opgegeten. Deze marteling duurt zon 5 minuten. In de middag gaat de marteling verder. Dan komen de crackers tevoorschijn. Het gekraak en geknisper begint weer. Ik word gek. Tegenwoordig zet ik mijn muziek op volume gehoorbeschadiging. Na de lunch volgen er nog komkommertjes en worteltjes wat, ja waarom zou je zacht eten uitkiezen. Lekker knagen, lekker smakken. Ik hoor gewoon letterlijk die kaak elke keer op en neer gaan. Ik heb nog liever de hele dag een steentje in mijn schoen, dan luisteren naar eetgeluiden.

  Een wenkbrauw afscheren? Ik zou het doen als jij beloofd voortaan zacht voedsel mee te nemen. Naakt rollen door de brandnetels? Geen probleem, neem jij dan een weekje sondevoeding. Ik verbrand liever elke dag mijn gehemelte dan dat ik elke dag moet luisteren naar een wortel die al knagen wordt opgegeten. Niezen? Doe dat maar in je eigen tijd. Ademen? Mag maar geluidloos heeft mijn voorkeur. Heb je verkouden? Blijf dan maar thuis, anders doe ik het. Je gaat niet de hele dag zitten kuchen en je neus ophalen. We zijn allemaal volwassen. Ik wil het niet hebben. Bij elke snotje dat ik weer omhoog gehaald hoor worden, krijg ik de neiging om mijn computerscherm in twee├źn te breken. Het komt erop neer dat je best mag bestaan maar het liefst zonder al te veel geluid. Verder gaat alles oke met mij hoor. Ik kan best een gezellig mens zijn om mee om te gaan hoor , zolang je je komkommer maar thuis laat.

  Ach zo hebben we allemaal wel eens onze irritaties. Toch? Tijdens de voetbalwedstrijd lopen de irritaties ook wel eens hoog op. Zo ook tijdens de avondwedstrijd donderdagavond (18 april). De wedstrijd tegen Ijmuiden was verplaatst vanwege een tekort aan spelers. De wedstrijd werd bij DES ingehaald op de donderdagavond. Dan komt altijd de vraag naar boven borrelen of een avondwedstrijd nou zijn voordelen heeft. Sommige spelers hebben namelijk hun kruit al verschoten gedurende de dag, terwijl andere weer tot leven komen zo gauw de avond valt. Bij mij ligt het eraan wat mijn collega in haar broodtrommeltje had. We speelden op het eerste veld. Maar omdat eigenlijk het eerste op dit veld traint op donderdag moesten wij een weddenschap aangaan met de trainer van het eerste. Op het eerste veld spelen betekenden winnen, anders zaten er consequenties aan. De wedstrijd begon al vrij fysiek, dus de eerste gele kaart was al snel een feit. Ijmuiden wist de eerste helft 1 keer te scoren. DES wist er maar liefst 3 in te leggen! Met dank aan Josselyn, Daan en Manon. De mondjes van de tegenstander stonden ook niet stil, wat leidde tot een tweede gele kaart. Tsja niet heel handig om de scheids, na een flinke overtreding, verrot te schelden terwijl je al een gele kaart had. Met tien man zette Ijmuiden de wedstrijd voort. DES was al de betere ploeg, maar tegen tien man domineerde DES helemaal. De score liep op tot 7-1. De goals waren van Josselyn (2x), Sam en Jan. Lekker hoor meiden! Weddenschap gewonnen, en hoe! Het gedrag van de tegenstander was echt een aanfluiting, maar ondanks dat wist DES toch te blijven voetballen. Trots op ons team!

  Ook ben ik trots op hoe wij zaterdag (20 april) speelden. Met de wedstrijd van donderdag nog in de benen en een zonnetje die heet scheen, hadden we het zwaar zaterdag. Wij speelden tegen CWS, die hoog in de competitie staan. Wij denken dat deze ploeg kampioen gaat worden. DES begon de wedstrijd goed. We stonden erg verdedigend, maar het bleek dat CSW daar moeite mee had. De eerste helft hebben we qua druk naar voren niet veel gebracht, de focus lag vooral op het verdedigen op elke positie. Maar soms moet je zo spelen om resultaat te behalen. Met 0-0 gingen wij de rust in. Een stand die CSW nog nooit in deze competitie heeft gehad. Zij hebben tot nu toe altijd gescoord in de eerste helft. Lekker DES! Tot de 80ste minuut wisten wij dit vol te houden. Toen werden de beentjes toch wel erg moe en maakte CSW een goal. De tweede goal volgde al snel daarna. Ondanks het verlies ben ik toch van mening dat DES sterk gespeeld heeft. Helaas wisten wij het niet 10 minuutjes langer vol te houden.

  Aanstaande zaterdag spelen wij uit tegen blauw-wit. U bent altijd welkom om dit prachtige team te zien shinen, maar laat u konijnenvoer thuis en ga voor de smoothie.


rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide