• Gelijkspel voor RKDES

Nieuw West United 1 - RKDES 1
    Het was een wedstrijd waarin we ons sterker konden settelen in de middenmoot of weer terug vallen naar de onderkant van de competitie.
Deze wedstrijd speelde we met Rick Verkuyl op het middenveld Roy Endhoven dieper in de spits en zonder Lennart Kok. DES begon niet goed aan de wedstrijd en stonden we al snel uit een corner in de 2de minuut op een 1-0 achterstand.
Die eerste helft ging verder gepaard met het zeuren en tijdrekken van de Nieuw West United spelers. Dit met de onnodige feestelijke gele kaarten strooiende scheidsrechter kwam het spel niet lekker op gang en werd het een mat partijtje voetbal waar RKDES het eerste half uur geen druk of indruk kon maken op een paar afstand schoten na. DES kreeg in het laatste kwartier wel 2 goede kansen. In de 33ste minuut met Reno de Jong die Roy Endhoven diep stuurde en Rick Verkuyl vond maar West United bij de tweede paal op zijn weg vond. En in de 48ste minuut uit een corner van alweer Reno de Jong die Rick Verkuyl bij de tweede paal zag inkopen maar ook daar zorgde de West United verdediging voor redding. Lennart Kok werd dan ook node gemist zo bleek op het middenveld met zijn inzicht inzet en fysieke kracht.
In de tweede helft probeerde we wat meer druk te zetten op de tegenstander maar dit ging weer ten koste met het vaker niet goed staan van onze achterhoede en werden er zo veel ruimtes vrij gelaten voor de aanvallen van Nieuw West United. Dat het bij 1-0 bleef mocht toch als een gelukje benoemd worden. Maar ook DES kreeg zo zijn kansjes die door te ongeduldig zijn voor het doel niet werden benut. Het leek er dan ook op dat het nog een hele klus zou worden om er een resultaat uit te halen. Tot Ruben Onderwater zich er mee ging bemoeien die bij een geweldig mooie vrije trap hard en strak laag de bal in het doel verwerkte en er zo 1-1 van maakte. Dat hij niet veel later weer uit een vrije trap hard op de lat uithaalde vertelde ons genoeg over wat een geweldige gave trap deze gast in huis heeft. Prachtig gewoon.
 Dat de scheids de wedstrijd nog even staakte was waarschijnlijk nodig voor West United om te begrijpen dat dit zeuren geen ene positieve invloed had op de scheids de wedstrijd of enig ander. Zo konden we toch uiteindelijk met een puntje Geuzenveld gaan verlaten.