• Gemakkelijke zondag voor RKDES

  RKDES 1 - Nieuw West United 1
  Op een prachtige zonnige zomerse zondag mochten we weer eens naar een wedstrijdje van RKDES gaan kijken. En met veel plezier kan ik je wel zeggen na zo een te lange tijd geleden.
  En we maakte er een feestje van. In het eerste kwartier plaagde we de ploeg van Nieuw West alleen nog maar een beetje met kansjes die voorbij kwamen van Maarten v Putten die de paal zocht Michael Schreven de keeper liet werken en Rick Verkuyl die over schoot. Hierna kon Nieuw West een kleine periode druk zetten op DES. Maar in de 25ste minuut draaide het weer DES kant op en werd Roy Endhoven diep gestuurd die zijn speler uitspeelde en bij de tweede paal Lennart Kok vond die rustig de 1-0 in schoot. In minuut 28 was het alweer 2-0 met wederom een individuele actie van Endhoven die teruglag op Rick Verkuyl welke de bal voor Koen Braat liet die hard in schoot. Hierna was het even Nieuw West die erg hun best mocht gaan doen en wat kansjes kon creƫren en speelde de twee ploegen zo met een 2-0 stand de eerste helft uit. RKDES begon sterk in de tweede helft met een mooi uitgespeeld doelpunt in de 57ste minuut waar Maarten v Putten Arnaud v Leeuwen vond die de bal doorspeelde op Endhoven die afmaakte 3-0.
  Mike vd Bergen schrok nog even van zijn kansje toen hij zomaar onverwacht vrij op doel af kon lopen en hierdoor pardoes over schoot. Dit was een eerste teken van Nieuw West aan RKDES dat zij het een beetje aan het opgeven waren in hun achterhoede. En zo geschiede het dat RKDES er meerdere malen zo vrij als vogeltjes erdoor konden lopen met doelpunten van Endhoven bij de tweede paal 4-0 een lekkere kopbal van Luuk Westerman 5-0 met het intikken van Ruben Onderwater 6-0 de keeper uitspelende Amir Elhadji 7-0 en het inglijden van Arnaud v Leeuwen er 8-0 van maakte. Zo waren het veel verschillende spelers die een doelpunt konden maken bij dit mooi resultaat.
  RKDES speelde met de volgende opstelling:
  Tijn Kraak, Sven Boelsma, Michael Schreven, Arnaud v Leeuwen, Maarten v Putten, Lennart Kok, Roy Endhoven, Rick Verkuyl, Koen Braat, Dennis Pronk, Robin vd Steeg.
  Wissels: Amir Elhadij, Ruben Onderwater, Mike vd Bergen, Luuk Westerman, Tim vd Linden.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide