• Gewonnen wedstrijd

  RKDES 1 - Alphen 1

  RKDES ging voortvarend van start. Speelde de bal vanaf het begin even lekker rond en binnen twee minuten lag de bal al in het netje. Rick Verkuyl stuurde Mano v Veen aan de zijkant weg die met de twijfelende Alphense keeper de bal gemakkelijk kon afleggen op de meegekomen Benjamin v Gastelen die de bal in doel tikte 1-0. RKDES speelde goed en aanvallend voetbal. Zocht snel het doel van de tegenpartij wat meerdere kansen gaf. Dit was alvast een lekker begin. En DES ging gewoon door.
  Speelde een lekker partijtje voetbal met een actief middenveld waar Lorenzo Zorn het middenveld controleerde en alle gaatjes voor de tegenpartij dicht liep en met vele onderscheppingen de angel uit de tegenpartij haalde. Al moet gezegd worden dat Alphen geen partij was voor dit goed spelende RKDES.
  Het duurde tot de 20ste minuut tot we de 2-0 konden maken. De goed spelende Micheal Schreven werd weggestuurd de diepte in die Rick Verkuyl vond die de bal verlengde het doel in 2-0.
  Het eerste echte gevaar van de tegenstander kwam in de 25ste minuut waar Tijn Kraak geconcentreerd en alert handelde op de inzet van Alphen.
  Bij het begin van de tweede helft was het Alphen die de kans kreeg op de aansluiting. Maar werd de bal nog net voor de doellijn uit het doel gewerkt door Lorenzo Zorn. Na een minuut of 10 in de tweede helft was het tijd voor wat magische RKDES momenten.
  Magische momenten die in het druilige weer bij de 50 koppen telend publiek even wat warmte gaf en de ogen konden laten schitteren. Waar de regendruppels de omgeving vulde en mijn gezicht en camera dwars zat op volgen van het partijtje voetbal waren het deze magische momenten die mij deze ergernis snel deden vergeten.
  In nog geen 3 minuten tijd werden er 3 doelpunten gescoord door ons RKDES. Eerst met goed voorgeven door Maarten v Putten op Benjamin v Gastelen die kon intikken. Met binnen een minuut het wederom Benjamin was die de gewonnen corner omzette in nog een doelpunt. En het Mano v Veen was die de bal door goed storen op het middenveld opving en v Putten aan de zijkant bediende die met een schone schuiver de bal bij de tweede paal in doel zag verdwijnen.
  Zo was het een makkelijke maar natte middag die werd afgerond met een mooie 5-0 stand in deze verdiend gewonnen wedstrijd.
  Basis-opstelling RKDES: Tijn Kraak, Mauro Regueiro Pons, Luuk Westerman, Michael Schreven (Dennis Pronk), Mike Meuldijk (Sven Boelsma), Lorenzo Zorn, Benjamin Gastelen (Amir El Hadji), Mike van den Bergen, Mano van Veen (Arnaud v Leeuwen), Maarten van Putten (Lennart Kok), Rick Verburg
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide