• Goede eerste wedstrijd voor het jongste meisjesteam

Zaterdag 11 november speelde het nieuwe meisjesteam JO9-7M haar allereerste wedstrijd. Voor de meeste meiden de eerste keer dat ze in wedstrijdtenue op het veld verschenen.

Elin, Githe, Jenthe, Kira, Leone, Noortje en Yana lieten zich van hun beste kant zien. 40 minuten lang werd er strijd geleverd, flink gelopen en de bal goed afgepakt van een sterke, gemiddeld 20 cm grotere, tegenstander. Yana en Jenthe stonden (voor de goede orde: ieder één helft) als keeper goed in de weg. Dit kon niet verhinderen dat er af en toe een tegendoelpunt moest worden geïncasseerd en er op de aftrap kon worden geoefend.

Hoogtepunt van de wedstrijd was het eerste doelpunt voor het team. Ook voor de onpartijdige toeschouwers ongetwijfeld het mooiste doelpunt van de hele wedstrijd. Een goede aanval werd door Noortje afgerond met - was het een stift of een lob? - mooie boog over de keeper van de Amsterdamse tegenstander. Super! We zijn meteen van de nul af.

De einduitslag zegt vooral iets over de sterkte van enkele speelsters van onze tegenstander. Onze meiden hebben zich kranig geweerd en het prima gedaan in hun eerste wedstrijd. Compliment meiden!