• Harde werken niet beloond

    RKDES 1 - ZSGOWMS 1
    Een inhaal wedstrijd gespeeld op de donderdag avond zonder publiek. Een tegenstander die in de bovenste rij van de competitie te vinden is waar RKDES het moeilijk heeft om uit de onderste rij vandaan te komen. We begonnen dit keer met Roy Endhoven en Ruben Onderwater op de buitenkanten. En Lennart Kok weer op zijn oude plek op het middenveld. 
Binnen 3 minuten keek RKDES al tegen een achterstand aan waar wederom we gewoon niet wakker waren bij het begin van de wedstrijd of zoals ook vaker bij een begin van een tweede helft.
 In de eerste 15 minuten hadden we niets in te brengen. En was het ZSGO die het spel in handen had. ZSGO speelde hard maar fair en gaven DES geen moment rust om de bal rond te spelen. Toch na dit begin kreeg DES door harde werken meer grip op het spel en konden we ook wat druk zetten op de tegenstander. Veel kansen kregen we niet maar deden we niet veel onder voor ZSGO. ZSGOWMS speelde dan wel makkelijker en rustiger en waren zeer gevaarlijk op de counter maar was het DES die met hard werken goed stand hield met een 0-1 achterstand tot aan de rust.
 In de tweede helft werden Ruben Onderwater en Mike vd Bergen gewisseld voor Indy v Koert en Laurens vd Scheur. Roy Endhoven werd op het middenveld geplaatst. DES kon zo in die tweede helft meer naar voren spelen en liet het er niet zomaar bij zitten en bleef erin geloven om de stand gelijk te zetten. We echt wel hele goede kansen konden creëren. Zoals in de 56ste minuut waar een prachtige diepte bal van Arnaud v Leeuwen mooi voor de voeten viel van Lennart Kok die met een prachtig lobje de bal over de keeper maar ook helaas net over het doel zag belanden. Dit was de kans op de 1-1. In de 63ste minuut was het Roy Endhoven die een schot op doel kon plaatsen welke de keeper makkelijk kon oppakken. In de 67ste minuut een kansje die voor langs ging. In de laatste 10 minuten ging DES er echt voor en kregen we meerdere kansen. In de 84ste minuut kon Roy de bal voor geven waar Indy vrij voor doel de bal naast plaatste. Weer Roy die de bal naar de buitenkant plaatst waar Indy terug lag op Lennart die net over de kruising schoot. Lennart met een vrije trap op Rick die met een halve draai de bal net naast ziet gaan. Weer Lennart met opzij leggen waar Arnaud over schiet. Roman van den Hoek voor geven op Indy die op de paal koopt. Zoveel kansjes die er dan in moeten maar het dan gewoon niet lukt.
 Het harde werken werd uiteindelijk niet beloond.
    Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide