• In memoriam Piet du Pau

  Op 19 oktober overleed Piet du Pau, 84 jaar oud.  

  Velen kennen Piet als (oud-)voorzitter van s.v. RKDES. 

  Piet was echter meer dan dat. Hij was een echt clubmens. 

  Piet was zelf in een ver verleden actief als voetballer en zaalvoetballer bij RKDES. 

  Hij was ook elftalleider, onder andere van het team dat in 1972 vanuit de Amsterdamsche Voetbalbond (AVB) promoveerde naar de vierde klasse van de KNVB. En later nog van eerste elftallen van RKDES waarin ook zijn zoon Piet jr. speelde.

  Het best kennen we Piet echter als voorzitter van RKDES. Hij volgde in 1974 Dirk van Kleef op en bleef tot 1990 voorzitter. Hij was zeer gedreven en onder zijn bezielende leiding werden er diverse mijlpalen bereikt. 

  Een belangrijk wapenfeit onder Piet’s leiding was de verhuizing van het RKDES complex van de Bilderdammerweg naar de Mijnsherenweg in 1978. Het werd een voor die tijd zeer modern sportcomplex, waar met inzet van vele vrijwilligers door RKDES zelf de bouw van kantine en kleedkamers werd gerealiseerd. Het complex bleef daar gevestigd tot de verhuizing naar de Wim Kandreef in 2002. 

  Onder leiding van Piet du Pau werden ook twee nieuwe afdelingen van s.v. RKDES opgericht: in 1974 zaalvoetbal en in 1976 handbal, beide nu nog steeds belangrijke afdelingen binnen onze vereniging.

  Piet was een enthousiaste voorzitter, die mensen wist te motiveren en er zodoende goed in slaagde om met inzet van veel vrijwilligers de club draaiend te houden.

  Terecht werd hij daarvoor later benoemd tot "lid van verdienste" van RKDES.

  Hij was in latere jaren nog een trouwe supporter van RKDES en bleef geĂ¯nteresseerd in het wel en wee van zijn club. Hij was tot het laatst toe, ondanks zijn broze gezondheid, nog aanwezig bij de wedstrijden van RKDES 1.

   

  RKDES is Piet veel dank verschuldigd voor zijn inzet voor de club. We zullen altijd met respect aan hem terugdenken. 

  Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw Truus, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkind en verdere familie. Wij wensen hen veel sterkte.

   

  Namens bestuur en leden van s.v. RKDES

   

  Frans Kuipers, voorzitter

  Peter Lentjes, secretaris 

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide