• Jan Zethof 60 jaar bestuurslid

 • Jan Zethof 60 jaar bestuurslid bij RKDES
  Bij RKDES is iets bijzonders aan de hand: Jan Zethof is 60 jaar bestuurslid. Een zeldzaamheid!
  Volgens de inschrijving bij de Kamer van Koophandel is Jan op 13 september 1960 bestuurslid geworden. Hij was toen 22 jaar jong.

  Jan is al die 60 jaren heel actief geweest bij de plaatselijke voetbal- en handbalvereniging.
  Om enkele dingen te noemen die Jan gedaan heeft:
  Hij heeft de Jeugdcommissie opgericht. Was Jeugdleider en wedstrijdsecretaris. Draaide bestuursdiensten. Organiseerde toto/lotto en bazaar. Organiseerde vriendentoernooien. Deed radioverslag voor de regionale radio. Zond wekelijks de wedstrijdformulieren naar de KNVB, in de tijd dat Sportlink nog niet bestond. Gaf elke zondagmiddag telefonische de uitslagen door aan de kranten. Werkte mee in de onderhoudsploeg op het sportcomplex van RKDES. Hief entreegelden en is al tientallen jaren (nog steeds dus) tweede penningmeester.
  Kortom, Jan is een zeer waardevolle én gewaardeerde vrijwilliger.
  Zijn echtgenote Truus was overigens ook jaren vrijwilligster (onderhoud-, schoonmaakploeg).

  En niet alleen bij RKDES is Jan actief. Hij heeft op vele plekken in de Kudelstaartse gemeenschap veel vrijwilligerswerk gedaan. Hij is bijvoorbeeld 40 jaar penningmeester geweest bij de Toneelvereniging Kudelstaart en is nog steeds koster (en soms misdienaar) in de katholieke kerk.
  Voor zijn inzet heeft Jan al enkele onderscheidingen gekregen. Hij is onder andere Lid in de Orde van Oranje-Nassau en heeft onderscheidingen van KNVB en NKS.
  Tijdens de Algemene Ledenvergadering die RKDES eind november wil organiseren (als dat gaat lukken i.v.m. Corona) zal Jan officieel afscheid nemen als bestuurslid en zal hij nog extra in het zonnetje worden gezet.
  Jan, namens alle leden, sponsors, vrijwilligers en bestuur van RKDES: heel hartelijk dank voor je inzet en we wensen je met je vrouw Truus, kinderen en kleinkinderen nog veel jaren in goede gezondheid toe.

  Peter Lentjes,
  Secretaris RKDES

  Onderschrift bij foto: Jan Zethof krijgt namens RKDES een bloemetje overhandigd van secretaris Peter Lentjes. In het midden voorzitter a.i., Gert Ubink

  Bron: “Tekst & Kantoor Aalsmeer”

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide