• JO13-2 van RKDES na klinkende overwinning najaarskampioen!

  Zaterdag 11 december 2021, dé derby tussen RKDES JO13-2JM uit Kudelstaart en KDO sv JO13-1 uit De Kwakel.

  Wekenlang hebben ze ernaar toe geleefd. De uitslagen van de andere clubs werden de afgelopen wedstrijden nauwlettend in de gaten gehouden. De trainers-coaches Vincent en Wouter hebben de mannen en dame op scherp gezet. “We kunnen kampioen worden als we winnen!!”

  Sommige ouders zien al een huldiging in het dorpshuis en “platte kar rondje dorp” in gedachten voorbijkomen.

   

  De nacht voor de wedstrijd is iedereen gespannen. Niemand kan echt goed slapen. Voor een aantal jongens is de wedstrijd extra spannend, want ze spelen ook nog eens tegen hun klasgenoten.

  In verband met de huidige coronamaatregelen mag er helaas geen publiek komen kijken.

   

  De mannen stellen zich op en scheidsrechter Peter blaast exact 11:00 uur op zijn fluit, ze zijn los!

  De eerste minuten lijken wel in slow motion voor bij te gaan. Na 15 minuten komen onze jongens op 0-1 achterstand. Wat nu? Dit hadden we niet voorspeld… Trainer Vincent appt de stand direct naar de ouders. “Oepsie” is de eerste reactie. Maar gelukkig weet Daan 7 minuten later na een schitterende voorzet van Yoeri de stand op gelijke hoogte te brengen. 11:35 klinkt het rust signaal.

   

  Er worden wat aanpassingen gedaan in de opstelling en dat werpt zijn vruchten af. Finn K geeft een assist aan Daan en ‘Boem” 2-1!!! Het zit er in, ze kunnen winnen! Finn K weet uit een halve omhaal het net bijna nog een keer te raken. “Wat een schot” zou zijn vader gezegd hebben. Romy staat te verdedigen als een tijgerin. Finn N weet de moeilijkste ballen tegen te houden. En dan, 3-1! Gijs geeft een strakke bal aan Dani en Boem! Fiet fiet fiet, Peter blaast op zijn fluit. Het is gedaan. Het dak gaat eraf!

   

  Na afloop in de kleedkamer is het één groot feest. Iedereen in tenue onder de douche. Waarna de toppers getrakteerd worden op het kampioenspatatje en wat te drinken.

  Wat een schitterende afsluiting van het seizoen. Toppers!!!!!

   

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide