• RKDES JO15-1 met kampioenschap de winterstop in.

  Zaterdag was een belangrijke dag vandaag want de boys van RKDES JO15-1 konden najaarskampioen worden. Uit tegen de Legmeervogels die op papier halverwege de ranglijst stond met gemiddelde uitslagen. Stipt om 12:30 trappen de mannen af en scoort Luuk al binnen 6 minuten het eerste doelpunt via een mooie assist van Koen. Yes! In de pocket wordt er al heel enthousiast geroepen vanaf de zijlijn door een van de coaches maar het blijkt niet helemaal vanzelf te gaan.

  Renzo heeft een prachtig schot maar de bal knalt keihard tegen de lat. Ook Jip weet later de lat feilloos te vinden. De teams zijn best aan elkaar gewaagd en hoewel RKDES zeker meer in balbezit is lukt het niet om dit om te zetten in een riante voorsprong. Met een magere 0-1 duiken de voetballers de kleedkamer in voor de rust.

  De 2de helft begint zoals ze de eerste helft werd afgesloten; aan elkaar gewaagd maar rommelig en veel balverlies aan beide kanten.

  Het veld wordt klein gemaakt waardoor het erg druk is in de kleine ruimtes. De passes richting de spitsen worden vaak makkelijk onderschept door de Uithoornse verdedigers die het vervolgens proberen met een snelle omschakeling. Gelukkig staan onze verdedigers dan ook niet te slapen en is RKDES weer snel in balbezit.

  Weinig échte kansen dus de spanning is best voelbaar. 1-0 vóór is genoeg voor het kampioenschap maar een gelijkspel of zelfs verlies ligt op de loer.

  Blijdschap alom als Luuk 10 minuutjes voor tijd de stand op 0-2 zet! En 4 minuten later scoort Jip via een voorzet van Renzo! Fijn!! 0-3, nu kunnen we dus spreken van ‘in the pocket’ . Het spel wordt weer hervat. Legmeervogels blijft strijden ook al lijkt een gelijkspel ver weg. Toch is er een lichtpuntje voor de tegenstander want in het gerommel achterin ziet de scheids een overtreding in de 16. Deze meneer heeft een uitstekende wedstrijd gefloten maar langs de lijn en ook in het veld is er wat twijfel. Maar goed, met deze stand en de tikkende klok is er geen reden tot protest. Legmeervogels scoort hun doelpunt en 3 minuten later fluit de scheids af. Wat een heerlijke overwinning en met grote vreugd wordt het najaarskampioenschap gevierd! Gefeliciteerd mannen en coaches! Lekker in de winter rust en fris het nieuwe jaar weer in!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide