• JO8-1 kanjers denderen door in de beker!

  Terwijl de meeste jeugdspelers deze ochtend van de 15e december ongetwijfeld nog in pyjama in de verwarmde huiskamer zaten, mocht de JO8-1 in de vrieskou aantreden. Op Sportpark Calslagen stond de bekerwedstrijd tegen Pancratius JO8-3 op het programma.

  Het team
  Dit enthousiaste team bestaat uit 8 jongens waarvan er 5 ca 10 maanden geleden als JO8-4 hun eerste wedstrijden speelden. De overige 3 hebben in augustus hun eerste minuten gemaakt. En wat een ontwikkeling maakt dit team door! Met Julian op doel beschikken we over een echte keeper, die de 2e helft ook meestal wil voetballen. Door zijn vorderingen bij de keeperstrainingen weet hij elke week wat meer ballen tegen te houden. Als Julian niet op doel staat, hebben we onze linkspoot Milan die graag richting de ballen duikt. Deze bikkelaar staat in het veld het liefst links op het middenveld, alwaar hij al menig tegenstander zijn hielen heeft laten zien. Achterin staat Daan, onze rots in de branding. Altijd kort dekkend zorgt hij er met zijn maatjes voor dat de tegenstander niet veel op doel kan schieten. En in sommige wedstrijden gaat hij zelfs mee naar voren. Zo scoorde hij vorige week nog 4 keer! Justin staat vaak aan zijn zijde. Met zijn snelheid, spelinzicht en goede passing ontwikkelt hij zich tot een veelzijdige voetballer. Met zijn schoten van afstand scoort ook hij er regelmatig op los en zijn voorzetten hebben al tot behoorlijk wat doelpunten geleid. Bram is na wat zoeken ook tot de conclusie gekomen dat achterin spelen best leuk is. Hij staat prima op zijn plek, loopt de gaatjes dicht met zijn grote passen en groeit elke week naar een hoger niveau toe. Op het middenveld staan de vriendjes Tim en Sven vaak opgesteld. Tim is een echte loper die maar van achter naar voren blijft rennen en de gaatjes dicht. Als de tegenstander hem onverhoopt een keer passeert komen ze hem een seconde later weer tegen. Maar goede kans dat Tim de bal dan al heeft afgepakt en doorgeschoten naar een teamgenoot. Sven is meer de aanvallende middenvelder die ook regelmatig zijn doelpunten scoort. Zelfs al een keer met zijn hoofd! Als hij zelf niet kan schieten dan laat hij het graag over aan onze spits Rowan. Deze goalgetter heeft er al bijna 100 in liggen dit seizoen! Kappen en draaien kun je wel aan Rowan over laten en of hij dan met links of rechts schiet maakt hem niet zoveel uit.

  Terugblik competitie
  De afgelopen maanden hebben de jongens goed begrepen wat er van ze verwacht wordt op elke positie. ook wordt er steeds vaker over gespeeld en staat het publiek vaak te genieten van mooie aanvallen. Helaas laat de poule indeling voor de competitie nog wat te wensen over. Zo zijn er regelmatig grote uitslagen van 20-0, 22-1 en 16-1 voorbij gekomen. Toch werd er ook al 2 keer verloren deze competitie, tot grote teleurstelling van de jongens zelf.

  Bekerwedstrijd
  In de beker werd de poule gemakkelijk door gekomen met 3 overwinningen en doelsaldo van 37-5. Daarna werd De Vecht met 17-3 verslagen en vandaag was het de beurt om Pancratius aan de zegekar te binden. De jongens mochten dit keer niet in hun mooie shirts van sponsor “Staalconstructiebedrijf Van Tol” spelen maar in het zwart aangezien de tegenstander ook in het rood speelde. In het begin moesten de jongens blijkbaar nog wat wennen aan hun nieuwe shirt want niet alle passjes kwamen goed aan. De talenten uit Badhoevedorp maakten het onze jongens ook knap lastig en het werd een leuk duel voor de toeschouwers. Er waren wat kansen voor RKDES maar helaas wisten we het doel niet te vinden. Totdat Sven de bal voor zijn voeten kreeg, niet aarzelde en de bal in het doel ramde 1-0. De kleinere, maar technisch begaafde tegenstander dribbelden een paar keer goed door het midden en uit 1 van die kansen werd het 1-1 en dat was tevens de ruststand. Er werd afgesproken om beter en vaker op doel te schieten en binnen een minuut na de aftrap was het Rowan die goed door ging en de 2-1 binnen schoot. Niet veel later was het Justin die 2x een goed schot plaatste tussen de palen waar de keeper niet bij kon en zo stond ineens 4-1 op de teller. Na de 4-2 maakte Justin zijn 3e van deze middag na goed door gaan van Tim. Rowan kon even later niet achter blijven en zo stond het 6-2. Na een aantal ballen goed te hebben tegen gehouden kon Milan de 6-3 niet voorkomen. Ook Bram voorkwam een paar keer goed dat de tegenstander kon schieten en het bleef bij 3 tegendoelpunten. Het slotakkoord was voor Julian die na een goede pass van Daan zijn eerste seizoenstreffer kon maken en de eindstand op 7-3 bepaalde. De cupfighters mogen in het nieuwe jaar aantreden in de volgende ronde. Nu eerst genieten van de winterstop!
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide