• RKDES JO8-1 - De weg naar de halve finale van de beker!

    Zaterdag 1 september 2018, de 1e wedstrijd van dit seizoen staat op het programma. De meeste kids zijn net terug van de vakantie en de trainingen zijn net begonnen. De 1e krachtmeting van het team waarvan een aantal nog geen officiële wedstrijd gespeeld hebben, maar ze hebben er erg veel zin in. De derby uit bij KDO wordt gewonnen met 0-12, wat een start! Een week later thuis tegen de Legmeervogels, een spannende pot die gewonnen wordt met 8-5. Tot slot uit bij Aalsmeer een score van 0-17 geeft de eindstand dat ze overduidelijk 1e zijn geworden in de poule. De volgende ronde vindt eind oktober plaats bij De Vecht in Loenen. Het is een zonnige zaterdag ochtend en ze zijn er klaar voor. Ze zijn aanvallend ingesteld en met sterk samenspel staat er 3-14 als eindstand op het wedstrijdformulier. Half december mogen ze thuis tegen Pancratius aan de bak, 7-3 winst tegen een getalenteerd team met veelal hele jonge jongens. Klaar voor een welverdiende winterstop. 

    Door goede resultaten in de competitie promoveert het team ondertussen ook naar de 1 klasse. Dan staat er mid februari 2019 de wedstrijd uit tegen BSM uit Bennebroek op het programma. En omdat er 1/8 finale bij de wedstrijd staat zijn de jongens toch wat gespannen. Veel wedstrijden zijn er die dag niet maar ons team mag - ondanks het veld wat nog maar deels ontdooit is door de zon - vroeg aan de bak. Na diverse glij en valpartijen zat de lol er bij beide teams goed in, eindstand 2-11. Dan eind maart de kwartfinale uit bij MSV’19 in Montfoort. De wedstrijd was laat ingepland en toen we na een best lange rit op de club aankwamen bleek dat er geen veld toegewezen was. Samen met de tegenstander toch een veld, 2 doelen en de nodige dopjes kunnen regelen en zodoende iets later dan de oorspronkelijk tijd toch het fluitsignaal voor de aftrap. De zenuwen zat er bij beide teams goed in en de score ging gelijk op. Vooral niet verliezen was de gedachte, en na een paar spannende laatste minuten stond er 3-3 op het scorebord. Geen verlenging maar gelijk penalty’s waarbij 5 spelers mochten beslissen wie er door zou gaan. Wat een spanning waarbij absolute vreugde en verdriet heel dicht bij elkaar liggen. De spanning zat er goed in, met name bij de ouders van beide teams. Onze jongens beheersten het afmaken vanaf de stip net iets beter dan de tegenstander waarbij de shirts uit gingen en er feest gevierd werd. Nu staat er voor 18 mei de halve finale op de planning tegen Amstelveen Heemraad. Tegen dit team hebben ze nog een rekening tegen te vereffenen aangezien dit de enige tegenstander is geweest waartegen ze verloren hadden in de najaarscompetitie. 

    Super goed hoe ver jullie al gekomen zijn, het plezier waarmee gespeeld wordt en de vriendschappen die er zijn binnen het team. Wat sport kan doen. Succes jongens en coaches in de halve finale!

    De halve finale staat gepland op zaterdag 18 mei om 9.30 op veld 1!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide