• Meer verdiend na een goede wedstrijd

    RKDES 1 - VSV 1
    Sinterklaas is in het land en heeft weer cadeautjes meegenomen. Hij geeft het aan diegene die het verdienen. Het was RKDES die wel een cadeau had verdiend op deze zondagmiddag maar deze niet ten volste heeft gekregen. 
RKDES was blij met het verdiende punt maar scheelde het echt niet veel of had het goed spelende RKDES een driepunter te pakken gehad. En dat tegen de nummer 3 in de competitie VSV.
 We speelde met Robin van der Steeg en Lukas Lindyer in de achterhoede die een goede organisatie lieten zien en rust hielden ook onder druk. Vanuit die verdediging bleven we moeite doen om te blijven voetballen en hielden het veld klein door snel op te schuiven naar het middenveld. VSV liet zien moeite te hebben met de kleine ruimtes die hierdoor werden gecreëerd.
Met een hard werkende positief ingestelde RKDES “welke nooit opgaf” waren het spelers als Lennart Kok, Roy Endhoven, Rick Verkuyl en Indy v Koert die de kar trokken. Maar Arnaud v Leeuwen die erbovenuit stak en werkelijk overal te vinden was. Zowel verdedigend bij bal bezit en opbouwend kwamen we hem tegen en hielden we zo grip op de wedstrijd. 
Heerlijk om te zien hoe we bleven knokken om de 3 punten in Kudelstaart te houden. 
Dat dit uiteindelijk niet lukte mochten we ook gedeeltelijk de scheidsrechter aanrekenen. Ook ik dacht dat hij er naast zat bij een in buitenspel staande speler die in de 82ste minuut de eindstand op 1-1 zette. Daar waren we ongelukkig en verloren we twee extra verdiende punten.

    In de 4de minuut was het Tijn Kraak die een goede redding had op een inzet van VSV. Ook de rebound werd geblokt door de goede staande verdedigen onder leiding van Robin vd Steeg. Maar DES deed iets terug. Mike vd Bergen kreeg een kans in strafschopgebied maar uit zijn halve draai kon hij niet goed zijn schoen tegen de bal zetten. 
Lennart Kok in de 33ste minuut de bal voorgaf aan Indy v Koert die net te kort kwam om de keeper te verschalken. In de 41ste minuut kreeg VSV een grote kans en was het een mirakel hoe deze bal niet werd afgemaakt in het doel. We konden zo de rust in met 0-0.

    De zon liet zich zien in die tweede helft waar beide kanten kansen bleven creëren. VSV had een bal op de kruising. Een ingeschoten bal die niet goed werd geraakt belande dwarrelend naast het doel van onze keeper Tijn Kraak. Diezelfde Tijn even later een geweldige redding liet zien en de bal prachtig uit de kruising tikte. Verder dan nog een paar afstand schoten kwam VSV niet. Daarentegen was het Roy Endhoven aan DES kant die voorlangs schoot en Indy zijn bal op de keeper zag stuiten. 

    Verdiend kwamen we op voorsprong toen we een bal mochten onderscheppen van VSV en Indy de 1-0 liet aantekenen. Dik verdiend dus. Vanaf de 60 minuut was het DES die soms gewoon sterk voetbal liet zien en af en toe het spel domineerde. 
DES bleef niet voor het doel hangen maar werkte hard om ook nog aanvallend druk te blijven zetten op het zichtbaar aangeslagen VSV. 
Tot in de 82ste minuut toen het VSV onterecht uit die buitenspel situatie de 1-1 op het scorebord zette. Sinterklaas kon dit DES dus niet het grootste cadeau geven die het verdiende. En meer dan het uitzetten van de schoen is het dus niet geworden. Ik heb erg genoten van dit RKDES die deze keer zeker meer hadden verdiend. Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide