• Met je knar op een kar

  Met je knar op een kar

  Liefde oh liefde, het is niet gemakkelijk voor iedereen. Of toch wel? Misschien heb je net een carnavals weekend achter de rug. Dan zul je ongetwijfeld hebben gemerkt dat verkleden en alcoholische versnaperingen de mens gewillig maakt. Maar deze carnavals “liefde” is meestal van korte duur. Als de alcoholische versnaperingen zijn uitgewerkt en de carnavals kledij heeft plaats gemaakt voor de normale outfit is de liefde meestal ook weer verdwenen. Gek toch? Want je zou denken dat een nuchter, goed gekleed mens beter in de smaak valt dan een stomdronken farao. Maar niets is minder waar. Je voordoen als iemand anders werkt dus blijkbaar. Maar hoe kom je het jaar dan door buiten de carnavalsweek om? Tinder. Het platform waar je kan zijn, wie je absoluut niet bent.

  Je hebt van die mannetjes op tinder, die harken alle vrouwtjes met gemak binnen. Maar eenmaal op de echte date zitten zij met klotsende oksels en hebben zij de grootste moeite met het vormen van woorden. Kijk tijdens carnaval heb je nog door dat de farao waarmee je een potje tongworstelen doet echt niet op zijn kameel vanuit Egypte is gekomen om in het Zuiden dat gezellige Nederlandse feest je mee te vieren. Alhoewel oog make-up hem verassend goed staat weet je echt wel dat het Sjoerd is, die bij de snackbar op de hoek werkt. Op tinder is dit moeilijker te herkennen. Want hoe kom je er nou achter of vriendelijke-Dirk, niet per ongeluk strafblad-Pieter is? Op tinder moet je waakzaam zijn voor een catfish. Wat is een catfish? Iemand die zich voordoet als een jonge, knappe god maar eigenlijk een oude, bij zijn moeder woondende, 40 jarige droeftoeter is. Sommige mensen praten al een jaar met iemand op tinder maar hebben diegene nog nooit in het echt gezien. Alarmbel. En zijn skype is ook al een jaar stuk. Alarmbel. En hij klaag over het avond eten (woont dus nog bij zijn moeder) Alarmbel. Moet naar het ziekenhuis voor prostaatonderzoek. Alarmbel. Hij heeft nog videobanden thuis die hij kan afspelen. Tring tring alarmbel. Hij heeft maar drie vrienden op facebook. Tringeling. U snapt het concept. Moraal van het verhaal: Op tinder zou iedereen geloven dat Sjoerd, de snackbar jongen, een ervaren kamelenrijder is in Egypte. Trap er niet in.

  In een aantal dorpen in Nederland hebben ze hier iets op bedacht. Daar kunnen vrijgezelle dertigers namelijk op de platte kar door het dorp als een soort rijdende contactadvertentie. Geen fake profiel. Geen mooie praatjes. Wat je ziet is wat je krijgt. Prachtig toch. Het wordt tijd dat Kudelstaart dit ook gaat invoeren. Laten we de vrijgezellen een handje helpen. Hoe mooi zou het zijn als er wekelijk een platte kar door het dorp ging met daarop een vrijgezel. Ik denk dat maar weinig mensen dan nog last hebben van een winterdip. En dan zie je toch weer een stukje carnaval terug komen. Op een kar, door het dorp. Zo zie je maar dat carnaval veel meer brengt dan een beschadigde lever. Het creëert een omgeving waarin liefde een zetje in de goede richting krijgt. En dat heeft de wereld nodig#doeeenslief.

  Heeft u de nieuwe reclame al gehoord van Sire? Doe eens lief. Lief zijn voor de medemens. Nou onze tegenstander van zaterdag had deze reclame duidelijk nog niet gehoord of begrepen want de wedstrijd was alles behalve lief. De kennemers stonden hoog in het klassement. Wij wisten dus dat dit een lastig wedstrijd zou worden. Maar we waren vastberaden om flink tegengas te geven. Hans is even uit de running, dus Anita nam het coach schap over. DES begon sterk aan de wedstrijd. Ondanks windkracht 500 liet DES zich niet uit het veld slaan. DES stond verdedigend erg sterk en maakte het de Kennemers erg moeilijk. Zij kwamen niet goed aan voetballen toe. Ondanks de kwaliteit van de spelers van de tegenstander vonden zij het nodig er nogal wat fysiek en verbaal geweld in te gooien. Dit resulteerde in een bloedende kras op de wang van een van onze spelers. Niet nodig. Toch doet het verhaal het wel goed op verjaardagen. En twee gele kaarten (dus rood) voor de tegenstander vanwege het uitschelden van de scheidsrechter. Wederom niet nodig. Doe eens lief. Het was dus letterlijk en figuurlijk strijden. Tegen de wind en de tegenstander. Toen DES een bal achterin niet helemaal goed weg kreeg maakte de tegenstander een goal. DES bleef ervoor knokken, maar wist geen tegendoelpunt te maken. Ook de Kennemers hebben daarna weinig tot geen kansen meer gehad.

  Een onverdiende stand? Wat mij betreft wel. Toch ben ik trots op ons team en onze staf voor het leveren van zoveel strijd. Op elke positie was de inzet maximaal. Onze nieuwe coach verdiend ook een complimentje! Zij had de lastige taak om dit team met 5 wissels in goede banen te leiden. We hebben ons best voor je gedaan, Hans! Op naar volgende week. Dan spelen wij uit tegen de nummer 1. Zal DES weer zoveel strijd kunnen leveren? En zal de tegenstander lief doen? U hoort het volgende week!
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide