• Mijn geüpgradede driewieler

  Mijn geüpgradede driewieler
  U heeft het ongetwijfeld gemerkt, de herfst is aangebroken. Het lekkere warme weer, dat ons veraste dit jaar, heeft plaats gemaakt voor gure wind en kou. Terwijl de een liever de hele dag in zijn blote kont loopt vindt de ander het heerlijk om in een veel te grote trui een bakje pepernoten weg te werken terwijl het buiten slecht weer is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel zin heb in deze maand. Maar dat komt niet door het weer. Nee, er staat iets groots op de agenda. Iets spectaculairs. Iets bijzonders. Er zijn namelijk maar weinig mensen die dit meemaken. Wat voor moois staat er dan op de planning vraagt u zich af. Mijn vouwfiets wordt 1 jaar! Om precies te zijn blaast mijn stalen rakker op 30 oktober een kaarsje uit om te vieren dat hij al een jaar mijn vervoer naar werk en school is. En dat is toch wel heel bijzonder!

  Het begon allemaal vorig jaar toen de parkeerplaats bij mij werk betaald parkeren werd. Na een lange zoektocht kwam ik uit bij de optie: vouwfiets. Voor 50 euro tikte ik er eentje op de kop. En daar ging ik dan op mijn minuscule fietsje naar werk. Het fietsje ziet eruit als dat van een 4jarige waar net de zijwieltjes vanaf zijn gehaald. Het zal er dan ook ongetwijfeld super debiel uit zien als ik met een lengte van 1.76m voorbij kom fietsen. Mijn knieën zitten namelijk in mijn nek. En als ik van de fiets af wil ga ik gewoon staan en dan rijd hij vanzelf onder mij vandaan. Het zal je ook niet verbazen dat ik regelmatig uitgelachen wordt. Vooral kinderen vinden het super grappig en nemen geen blad voor hun mond. U begrijpt dat de weg naar werk en weer terug erg enerverend is. Een beetje onschuldig flirten is er ook niet meer bij. Laatst reed ik langs een bijzonder aantrekkelijke man. Voorheen had ik wel een flirterige blik naar hem geworpen maar nu……..De laatste keer dat in checkte vielen mannen niet op volwassen vrouwen met een geüpgradede-driewieler.

  Het leven is dus tegelijker tijd een stuk makkelijker en moeilijker geworden. Ik kan gratis naar mijn werk en school. Hoera. Mooie mannen denken dat ik een beperking heb. Helaas. Maar mijn grote vriend is bijna jarig en dat gaan wij vieren. Deze onwijs praktische uitvinding heeft mijn ver gebracht. Naja niet zo heel ver want na 10 minuten wil je wel van die fiets af. Je trapt je namelijk het schompes omdat ook de wieltjes minuscuul zijn. Maar toch ben ik blij met hem. Het zou erg onpraktisch zijn als ik hem niet had. Net zo onpraktisch als elke dag dreadlocks in je haar doen toch Ilse?!(insider joke).

  Wat we nog meer mogen vieren is de overwinning van zaterdag. Ja, u hoort het goed RKDES heeft drie punten gehaald. Het verdiende geen schoonheidsprijs, maar dat verdiend mijn vouwfietsje ook niet. En toch waardeer ik hem, net zoals wij drie punten zeer waarderen. We hebben de punten namelijk hard nodig. Ja, want jullie willen eerste worden denkt u nu. Ja, ook. Maar er staat nog meer op het spel. Er is namelijk een weddenschap gaande tussen de spelers en de staf. Een ware kook-weddenschap. De verliezer moet namelijk koken voor de winnaars. De inzet: het behalen van 16 punten voor de winterstop. U begrijpt het vast al. Een jarige vouwfiets en een spannend weddenschap, deze maand wordt dol.

  Maar even terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. RKDES moest uit tegen Geuzenmiddenmeer. Ik zal de ambiance even omschrijven. De grasmat was keurig, het weer was goed, het aantal supporters ook prima, de kleedkamer zeer teleurstellend evenals de douches, het aantal uren slaap lag beneden gemiddeld maar het humeur van de speler boven gemiddeld. De wedstrijd startte rommelig. DES kreeg met moeite rust in het spel. Toch was DES de betere ploeg. Al snel deden verschillende kansen zich voor. Be-like-Shannon was weer goed op dreef deze wedstrijd. Zij maakte dan ook een prachtige openingstreffer. Via de rechterkant schoot zij de bal in de verre hoek. Helaas vloog de bal er later aan de andere kant in en stonden we weer gelijk. Maar deze wedstrijd mochten we niet verliezen. DES was beter en wilde zichzelf belonen met drie punten. De spelletjesavond bij Janneke zou afgelast worden als wij hier zouden verliezen. Er stond dus veel op het spel (leuke woordgrap). Gelukkig scoorde Joyce al snel de 2-1. En werd ook de 3-1 nog voor de rust gescoord door, wie anders, Shannon. Na de rust ging er nog ongelukkig een tegengoal in, maar daar bleef het bij. DES was niet tevreden over het spel, maar wel tevreden met drie punten. Tijdens de spelletjes avond hebben we, net als mijn vouwfiets, dubbel gelegen (van het lachen). Het was weer erg gezellig.

  Volgende week staat er een ware streekderby op het program! De wedstrijd RKDES- FC Aalsmeer om 13.00! Als de agenda het toelaat komt u dan kijken?
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide