• Rico vs Pietertje

    U kunt zich vast wel voorstellen dat ik matig enthousiast was toen ik hoorde dat wij tegen Kadoelen moesten spelen zaterdag. Ten eerste omdat ik net met mijn reet uit Mexico ben gekomen. En ik kan u vertellen dat dat kontje veel strandbedjes heeft gezien maar weinig in beweging is gekomen. Maar vooral omdat het vanaf het begin van de competitie al duidelijk was dat Kadoelen onze moeilijkste tegenstander zou zijn. Dit team zou promoveren naar de eerste klasse op zondag maar besloten om op zaterdag te gaan voetballen. Vandaar dat de KNVB dit team terug plaatste naar de vierde klasse op zaterdag. Een tegenstander van niveau, die duidelijk niet thuis hoort in onze klasse maar zichzelf weer opnieuw moet bewijzen van de KNVB.

    Het voelt een beetje oneerlijk. Een soort David en Goliath. U kent het verhaal vast wel. Goliath was een enorme Filistijnse reus. Een beetje de Rico Verhoeven van nu. Als ze in die tijd een sportschool hadden gehad dan zou Goliath er dagelijks aanwezig zijn. David was een kleine herdersjongen. Een beetje de Ruben Nicolai van nu. Niet groot van postuur en allergisch voor de sportschool. Denk je eens in dat die twee het tegen elkaar zouden opnemen. Natuurlijk is Rico de overduidelijke favoriet zoals ook Goliath overduidelijk de favoriet was. Maar wat je misschien vergeet is dat Ruben ontzettend grappig kan zijn. Als hij een goede grap verteld ligt je zeker 10 tellen plat. En laat het nou net zo zijn dat als je bij boksen 10 tellen plat ligt je verloren hebt. Zo won ook David. Hij moest het niet hebben van zijn kracht. Met zijn slinger een paar kiezelstenen wist hij de reus Goliath op zijn slaap te raken en de reus te verslaan. Moraal van dit verhaal: heb vertrouwen en ga ervoor.
    Na deze wijze les bent u natuurlijk reuze (snapt u hem) benieuwd of de dames van DES een “Nicolaitje” hebben uitgehaald. Oftewel is het ons gelukt Kadoelen te slim af te zijn. Mening team uit de competitie gaat de wedstrijden tegen Kadoelen uit de weg door zich terug te trekken. Maar de dames van DES niet. Wij gaan onze “Nicolai” schouders eronder zetten. We hadden wel een schoudertje van Rico kunnen gebruiken. Sterker nog, in zijn grote teen zit waarschijnlijk meer kracht dan in mijn hele lichaam. Maar goed je moet roeien met de riemen die je hebt of zoals David dat vroeger zou zeggen “je moet slingeren met de stenen die je hebt”.

    DES was even onder de indruk van Kadoelen toen de wedstrijd startte. Vooral opbouwend waren we slordig en onrustig. Gelukkig was dat van korte duur. Iedere speler was super gemotiveerd en stond op scherp. We zouden het deze tegenstander zo moeilijk mogelijk maken. En ik denk dat het aardig is gelukt. Kadoelen speelde niet het spel dat zij wilde spelen. Des ruimde veel op, vooral achterin. Natuurlijk stonden we het over grote deel van de wedstrijd te verdedigen. Maar DES was gedreven en fel. Daardoor kwam Kadoelen maar moeilijk aan scoren toe. Zij wilde natuurlijk zoveel mogelijk doelpunten scoren om aan te kunnen tonen dat zij niet in deze competitie thuis horen. Maar dat is duidelijk niet gelukt. Uiteindelijk wisten zij vijf doelpunten te scoren en hielp een speler van ons bij het zesde doelpunt. Een stand waarmee DES redelijk tevreden was. Ondanks de nederlaag zijn we niet volledig weg gespeeld. Alle spelers hebben zoveel inzet en energie in de wedstrijd gestopt. Daar ben ik best wel een beetje trots op. Als we met deze inzet en motivatie door gaan weet ik zeker dat wij het tegenstanders heel erg moeilijk gaan maken. Het beloofd veel goeds!

    Als we zo blijven voetballen en trainen worden wij op een dag misschien wel “De Rico”. Want ook hij kwam naakt ter wereld als een kleine garnaal, heeft maatje 136 gehad en geloofde dat spinazie je sterk maakte. Het is dus allemaal mogelijk. Volgende week kunt u ons wederom thuis aanschouwen. Wij spelen om 13.00 tegen Nieuw Sloten.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide