• Ja inderdaad RKDES mist promotie naar de tweede klasse en wie had dat gedacht zo’n twee maanden geleden toen de Kudelstaarters nog fier boven aan stonden in de winnaars poule. Maar we werden slechts vierde en in de nacompetitie kansen ten over maar het mag allemaal niet baten, afgelopen zondag werd er terecht verloren van Concordia uit Delft. Van de vijf ploegen die kans maakte voor promotie is alleen RKDES er niet in geslaagd. ASC en IJsselmonde gingen rechtstreeks over en DIOS en Donk gingen via de nacompetitie over. Het geeft natuurlijk wel te denken en ja natuurlijk we misten te vaak belangrijke spelers door vakantie of blessures maar heeft het constante geschuif met spelers er dan wel goed aan gedaan?

  In Voorschoten moest het dan vandaag gebeuren laatste kans voor de Afas/Nieuwendijk brigade. Al in de eerste minuut had RKDES al met 1-0 achter kunnen staan maar gelukkig ging het eerste schot voorlangs, pas na 20 minuten kregen we via Indy van Koert twee scorings mogelijkheden maar beide keren leverde dit geen doelpunten op. Vlak daarna redde keeper Wilbert Klijmij 2 keer uitstekend maar bij een hoekschop van links kon de spits van Concordia vrij inkoppen1-0. Gelukkig was het daarna weer Wilbert Klijmij die redde nadat een speler alleen op hem afkwam met een fraaie redding wist hij de schade te beperken. Na ruim een half uur voetbal kwam Jeroen Bakker goed weg met geel toen hij een poging deed om zijn rappe tegenstander door midden te zagen rood had ook niet misstaan. Vlak voor rust kwam toch de 2-0 een steekbal door het centrum en wederom stond de spits oog in oog met Wilbert en met een vreemde carambole verdween de bal in het doel. Moet gezegd het riekte weer naar buitenspel maar ja de vlag bleef omlaag. Pal na rust de mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken maar het schot van Gijs Lentjes ging rakelings naast. Na 10 minuten in de tweede helft weer een diepte bal van Concordia en het was 3-0 hopeloze achterstand dus. Een vrije trap van Lennart Kok bracht enigszins de spanning terug in de wedstrijd 3-1 maar nog geen 5 minuten later weer een dieptebal en weer was het raak 4-1. Met nog een half uur te voetballen mocht Roy Endhoven zich eindelijk met de aanval bemoeien en gelijk werd het in ieder geval aanvallender een stuk gevaarlijker. Mano van Veen en Lennart Kok gingen eraf en Roald Pothuizen en Koen Lentjes gingen in de spits spelen. Een kwartier voor tijd verkleinde de Kudelstaarters toch nog weer de achterstand,voorzet van rechts en Koen Lentjes scoorde beheerst 4-2 maar ja Concordia versnelde weer even en hoppa 5-2. Het slotakkoord was wederom voor Koen Lentjes die vlak voor tijd nog de 5-3 binnen kopte maar meer zat er niet in. Concordia was vandaag de betere en won verdiend voor ons een grote deceptie. Hele seizoen bovenin meegedraaid maar uiteindelijk met lege handen. Volgend seizoen weer derde klasse dat was niet de bedoeling maar het is momenteel ff niet anders.

  RKDES speelde in de volgende opstelling: Wilbert Klijmij, Roy Endhoven, Jeroen Bakker, Michael Schreven, Eric Overvliet, Gijs Lentjes, Lennart Kok(63Koen Lentjes), Elias Elhadji, Indy van de Koert, Mano van Veen(63Roald Pothuizen), Rutger Spaargaren(46 Rick Verkuijl)

  28ste minuut1-0

  44ste minuut 2-0

  53ste minuut 3-0

  55ste minuut 3-1 Lennart Kok

  61ste minuut4-1

  77ste minuut4-2Koen Lentjes

  85ste minuut5-2

  87ste minuut5-3Koen Lentjes

  EPPO

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide