• RKDES bekert verder

  Real Sranang 1 - RKDES 1 beker

  Op deze lekkere zachte herfst avond genoten we van een leuk spannend potje voetbal. Waar we dan ook graag de 2 teams voor willen bedanken. 
Het snelle behendige Real Sranang speelde tegen een degelijk RKDES. Waar Real met snelle aanvallen via de zijkanten de spitsen probeerde te bereiken daar had DES dan ook de handen vol aan. Gelukkig was onze keeper Tim vd Linden in topvorm en hield er vele ballen uit met prachtige reddingen. 

  RKDES bleef gelukkig rustig en creëerde zo ook hun eigen kansjes. Zoals via de zijkanten via Ruben Onderwater en Reno de Jong. Deze laatst genoemde die met een paar goede acties vrij kwam van zijn verdediger en de bal gevaarlijk voorlangs kon schieten. DES die af en toe goed voetbal liet zien met een jong elftal waar veel jonge spelers van het tweede elftal de kans kregen van de trainer Raymond de Jong. 
In de tweede helft moesten we wachten tot aan de 52ste minuut toen DES een goed opgebouwde aanval via de zijkant de vrijstaande Mike vd Bergen kon bereiken die de bal hard en strak in het doel van Real schoot vanaf randje strafschopgebied. Dit was dus een mooie 0-1 score op het scorebord. 
Binnen een minuut kregen we zowaar nog een kans maar een goede dieptebal van Reno de Jong werd helaas over geschoten door Rick Verkuyl. 

  Even later een snelle uitbraak van Real Sranang waar een Real speler werd aangetikt in het strafschopgebied. De penalty zorgde zo weer voor de 1-1. 
We bleven goed verdedigen en kansen creëren dus alles was nog mogelijk in de periode na de 1-1.
  In de 67ste minuut een aanval vanaf de zijkant met wederom Reno de Jong die de bal via het midden veld bij Mike vd Bergen zag belanden. Mike schoot de bal die van richting werd veranderd de 1-2 erin. 
Heel lang konden we niet blij zijn met deze voorsprong. Nog geen minuut later werd het met een heel snelle uitbraak 2-2. DES duidelijk nog in een roes van blijdschap stond erbij en keer ernaar.

  Real bouwde de druk nog verder op in de laatste minuten met nog een bal op de lat maar hielden we stand tot het eind signaal en konden we ons gaan opmaken voor penalty’s.

  Met 1 gemiste penalty van Lennart Kok maar met de 2 gemiste van Real kant werd er een klein feestje gebouwd op het veld door ons RKDES team bij dit gezellige Real Sranang en gaan we zo door naar de volgende ronde. Met een mooi en zeer spannend potje voetbal gingen we toch nog in die blijde roes naar huis.

  Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide