• Leids onzet(ting) was groot bij de spelers van Sporting Leiden na de 0-2 nederlaag tegen onze jongens uit Kudelstaart. Waarschijnlijk werd haring en witte brood uitgedeeld door team leider Jan van de Maarl na de gewonnen wedstrijd tegen Sporting Leiden. Door een meer dan uitstekende eerste helft en een degelijke tweede helft wisten de Kudelstaarters na een 0-2 ruststand met 0-2 te winnen, in de tweede helft kwamen de Kudelstaarters niet echt meer in gevaar.

  Al zag dat er na 5 minuten nog niet naar uit want de eerste grote kans was voor Sporting Leiden maar onze keeper, dit keer weer Wilbert Klijmij, wist de bal te keren. Maar dat was het wel zo’n beetje kwakansen wat Sporting Leiden in de eerste helft kon creëren. RKDES voetbalde beter en wist regelmatig dicht bij het doel van Sporting Leiden te komen, Sporting probeerde op allerlei manieren de scheidsrechter te intimiteren met vocaal verbaal maar de scheidsrechter gaf geen krimp en floot stoïcijns door. De Afas/Nieuwendijk brigade kwam na een kleine twintig op een verdiende voorsprong. We kregen een vrije trap op rechts en Elias Elhadji laatgeregeld zien dat hij over een prima trap beschikt en zo ook deze, indraaiend naar de tweede paal kon Roy Endhoven er nog net het puntje van zijn kruin er tegen zetten en plots stond zijn scheiding andersom maar wel 0-1. De plaatselijke FC bleef voetballend veruit de beste ploeg en vlak voor rust werd dit bekroond met nog een goal. Een prachtige dieptebal van één van de uitblinkers Troy Zwanenberg kwam voor de voeten van Indy van Koert en die faalde niet alleen voor de keeper en tikte de 0-2 dik verdiend binnen. In de tweede helft gaf Sporting Leiden nog een beetje meer gas en voetbalde op het randje maar dat mag natuurlijk, uiteindelijk viel er in de hele wedstrijd maar 1 gele kaart voor het neersabelen van Indy van Koert dus dat viel wel mee. RKDES bleek ook vanmiddag weer een prima verdediging te hebben met ditmaal Arnaud van Leeuwen in het centrum en Lennart Kok op rechts omdat Robin van der Steeg en Gijs Lentjes afwezig waren. Slechts 1 grote kans kreeg Sporting Leiden maar keeper Wilbert Klijmij keek de bal naast. Rustig loerde de Afas/Nieuwendijk brigade op de counter en als we het een beetje beter hadden uitgespeeld had de score zomaar hoger kunnen uitvallen maar geen geklaag 0-2 winnen bij een medekandidaat voor promotie is gewoon uitstekend te noemen. Volgende week naar ja let ff op naar Hoop op Vooruitgang/De Jonge Spartaan SCR Combinatie Rotterdam oftewel HOV/DJSCR wie die naam verzonnen heb moet toch wel een hele creatieve geest hebben of te veel hebben gedronken. Maar let op heren wij spelen op ze zachts gezegd niet altijd zo sterk tegen de laag vliegers en zij hebben het twee weken geleden toen nog koploper ASC behoorlijk lastig gemaakt sterker nog ze hebben toen onverdiend verloren dus wees alert zodat niet volgende week mijn kop van artikel moet zijn Des Droom Doorprikt.

  Voor de supporters jullie kunnen met de bus mee naar Rotterdam vertrek dan om half 12

  RKDES speelde in de volgende opstelling: Wilbert Klijmij, Lennart Kok, Arnaud van Leeuwen, Erik Overvliet, Troy Zwanenberg, Roy Endhoven, Elias Elhadji, Jimmy Baars, Maarten van Putten, Indy van Koert, Mano van Veen(75 Rick Verkuijl)

  0-1 19de minuut   Roy Endhoven

  0-2 42ste minuut   Indy van Koert

  EPPO

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide