• RKDES is er afgelopen zondag weer niet in geslaagd om promotie naar de 2de klasse af te dwingen, er werd met 3-4 verloren van ESTO uit Bodegraven. Zonder zoveel vaste krachten moest RKDES op het veld van Alphen aantreden, Koen Lentjes en Tijn Kraak stonden voor het eerst dit jaar in de basis en deden het verdienstelijk. Maar ook Maarten van Putten maakte zijn rentree niet op zijn vertrouwde rechtsbuiten plaats maar als linksachter ook hij speelde een verdienstelijke wedstrijd.

  De eerste kans was voor Indy van Koert maar zijn inzet ging net voor langs maar de eerste kans van ESTO was wel raak, een hoge voorzet werd in één keer op de pantoffel genomen en het was 0-1. Pas na een half uur kwamen de Kudelstaarters beter in de wedstrijd dat leidde tot een mooie kans van Indy van Koert maar hij was ff de bal kwijt en kans verkeken in de rebound knalde Lennart Kok op de vuisten van de ESTO keeper rust 0-1. Na de pauze gingen onze jongens er weer fel tegen aan en dat leidde ook tot de 1-1 een mooie strakke voorzet van Rutger Spaargaren werd hard onder de lat gepeerd door Indy van Koert. De hele Kudelstaartse aanhang ging er goed voor staan of zitten want nu doordrukken was het motto maar hoe lullig kwamen we weer op achterstand. Een ESTO speler werd in buitenspel positie aangespeeld maar de KNVB grensrechter oordeelde anders, Maarten van Putten zette nog een wanhoop sliding in en gleed de speler onderuit, rood voor Maarten en een vrije trap op rand zestien. De muur stond niet goed nog geen halve goal werd afgeschermd en een speler schoot langs de muur hard binnen 1-2. Na ruim een uur leek het doek voor de Afas/Nieuwendijk brigade te vallen nadat een speler van ESTO, keeper Tijn Kraak dolde en de 1-3 maakte. Maar wie dacht dat de Kudelstaarters het opgaven kwam bedrogen uit Jimmy Baars en Rick Verkuijl kwamen in de ploeg en RKDES ging er ondanks de 10 man en 1-3 achterstand vol in,vechtend voor hun laatste kans. Rick Verkuijl maakte een wereld goal met een prachtige omhaal van rand zestien 2-3 en RKDES speelde alles of niks. En weer moesten we een bittere pil slikken toen in de 88ste minuut ESTO op 2-4 kwam wedstrijd gespeeld zou je zeggen maar daar dachten de rood-zwarten toch anders over. RKDES jaagde de tegenstanders het hele veld na en prompt maakte wederom Rick Verkuijl de 3-4 en heel de RKDES clan ontplofte bijna toen Indy van Koert ook nog de 4-4 leek te scoren maar helaas deze werd afgekeurd voor vermeend buitenspel maar daar werd langs de lijn ernstig aan getwijfeld. Kortom hard gevochten, weinig geluk gehad maar wel een team gezien die er voor wilde gaan en hopelijk valt volgende week het kwartje is de goede kant op. RKDES is nog steeds niet uitgeschakeld voor promotie, volgende week moeten we tegen Concordia uit Delft waar dat is nu nog niet bekend maar waar het ook is kom onze jongens steunen.

  RKDES speelde in de volgende opstelling: Tijn Kraak, Koen Lentjes, Gijs Lentjes(69 Rick Verkuijl), Indy van Koert, Jeroen Bakker, Roy Endhoven, Maarten van Putten, Lennart Kok, Elias Elhadji, Mano van Veen, Rutger Spaargaren(69Jimmy Baars)

  5de minuut  0-1 ESTO

  53ste minuut 1-1 Indy van Koert

  57ste minuut 1-2 ESTO

  65ste minuut 1-3 ESTO

  81ste minuut 2-3 Rick Verkuijl

  88ste minuut 2-4 ESTO

  90ste minuut 3-4 Rick Verkuijl

   

  EPPO

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide