• RKDES geeft winst aan Purmerend

  Met een publiek van rond de 90 personen wat een verdubbeling was met de eerste thuis wedstrijd zagen we een DES die het in de eerste helft al had weggegeven. 
We begonnen afwachtend en compact vanaf eigen helft en lieten Purmerend het spel maken. Vandaar bij balbezit loerde RKDES op een kansje. Dit lukte in het begin van de eerste helft nog wel aardig maar bleek het Purmerend die de beste kansen kreeg.
  Wij waren niet balvast genoeg en verloren de bal gewoon te vaak en te snel. En dit Purmerend wist daar wel raad mee. 
We kwamen dan ook snel op een achterstand en wat ook uiteindelijk de eindstand zou zijn van 0-2 door twee goed uitgespeelde doelpunten in de 18de en 23ste minuut. Onze achterhoede werd overrompeld en te gemakkelijk uitgespeeld bij de twee doelpunten. Door deze achterstand liepen we eigenlijk constant achter de feiten aan.
  In de gehele wedstrijd konden we niet overtuigen en echte goede kansen creëren. 
We kregen wel wat kansjes maar maakte we ze gewoon niet af. Zoals de vrije trap waar Sven Boelsma de bal bij de tweede paal er net niet in kreeg. 

  In de 45ste minuut moest DES door dezelfde Sven Boelsma nog aan de noodrem trekken bij een doorgebroken speler van Purmerend en we goed weg kwamen met alleen maar een gele kaart.

  In de tweede helft begon RKDES met een offensief om de aansluiting te vinden. Bij een goed genomen vrije trap kon Rick Verkuyl helaas niet goed zijn hoofd erachter krijgen en ging de bal over het doel.
  Zo was het Mike vd Bergen die met een goede actie en mooi steek balletje Indy v Koert vond maar Indy kon niet goed de actie maken om het tot een kans om te zetten. We miste gewoon de scherpte vandaag. We speelde de tweede helft wel beter voetbal en zat er meer overtuiging in het spel maar echte kansen konden we niet creëren. We kunnen elkaar maar moeilijk vinden en de diepte ontbrak eraan. Het was jammer maar bij deze wedstrijd zat er gewoon niet meer in.

  Opstelling: Tijn Kraak, Sven Boelsma, Troy Zwanenburg, Michael Schreven, Dennis Pronk, Roy Endhoven, Lennart Kok, Rowan Hogenboom, Laurens vd Scheur, Indy van Koert, Rick Verkuyl. 
Wissels: Mauro Requeiro Pons, Mike van den Bergen, Roman vd Hoek, Ruben Onderwater, Lukas Lindijer, Reno de Jong, Roman vd Hoek, Tim van der Linden.

  Ron
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide