• Voetbalquiz levert € 825,= op voor Free a Girl!

    Op zaterdag 11 februari vond er bij het 90-jarige RKDES na een aantal (corana)jaren weggeweest te zijn weer een voetbal pub quiz plaats. Zoals elk jaar was het weer gezellig druk, dit keer met maar liefst 55 meespelende koppels! Een speciale avond bij de voetbalvereniging in Kudelstaart. Dit kwam mede door het goede doel, Free a Girl, dat werd gesteund. Stichting Free a Girl zet zich wereldwijd in tegen commerciële uitbuiting van kinderen (www.freeagirl.nl voor meer informatie).

    De mannen van de RKDES heren selectie hadden in samenwerking met de club een mooie voetbalavond georganiseerd vol lastige voetbalvragen -en weetjes, een loterij en gezellige muziek. De voetbalquiz was opgedeeld in 8 verschillende rondes met ieder zijn eigen voetbalonderwerp. De in groten getale toegestroomde voetbalkenners hadden er een lastige kluif aan om alle vragen zo goed mogelijk in te vullen. Gelukkig was er tussen de verschillende rondes door genoeg tijd om onder het genot van een hapje en een drankje bij te praten over de vele uitdagende vragen. Nee, deze quiz was zeker geen abc’tje en vroeg de nodige concentratie van alle deelnemers.

    De knapste koppen van de avond waren Kees Nieuwendijk (betrokken bij de club als hoofdsponsor) & Rene Jonker (Ex-1e doelman RKDES), zij eindigden boven Raymond de Jong (Trainer 1 elftal RKDES) & zijn partner. Voor de nummers 1 en 2 was er een mooie prijs geregeld. De mooiste prijs van de avond was de opbrengst van maar liefst € 825,- die rechtstreeks aan de stichting Free a Girl wordt gedoneerd!

    Een erg mooi en geslaagd initiatief van de heren uit de RKDES-selectie die volgens hun eigen zeggen volgend jaar een nog grotere Quiz gaan organiseren. Voor alle (toekomstige) deelnemers, tot volgend jaar!

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide