• Rkdes jo11-1 - Dios jo11-1

  Krachtig RKDES JO-11.1

  Vorig week speelden de jongens van de JO-11.1 hun eerste wedstrijd samen in de nieuwe samenstelling. Yoeri en Eline gaan het team versterken nu ze op een iets groter veld gaan spelen. De keepers van de vorige seizoenen Dirk en Gijs verruilen definitief het keepers shirt voor een “gewoon” voetbalshirt; Eline wordt de eerste en tweede keeper 😉
  Die wedstrijd, overigens vriendschappelijk, werd verloren maar gaf wel mogelijkheden en vertrouwen in een mooi nieuw seizoen.
  We verwelkomen daarnaast ook 2 nieuwe trainers; Manfred en Paul. Succes mannen!
  Deze zaterdag begon de competitiewedstrijd met de komst van sv DIOS uit Nieuw Vennep.
  Helaas zijn Monta en Stan geblesseerd maar gelukkig kon Lars Kuin invallen zodat de jongens één wissel hebben.
  Om 11:00 werd er afgetrapt en met het zonnetje en de vele supporters langs de lijn was het een prima start. Na 7 minuten viel het eerste doelpunt. 0-1 achter!
  Maar kort daarna kwamen er 2 mooie kansen voor Gijs en Dirk. Dit gaf moed. Het was aan Lars Kuin die de gelijkmaker maakte.
  En slechts 1 minuut later gaf Yoeri een prachtige voorzet en kon Milan de bal in het doel koppen.
  Daarna volgden nóg 3 doelpunten. Thomas, Milan en Lars Kuin zorgden voor een ruststand van 5-1. Na de limonade was het wederom Milan die feilloos het doel wist te vinden. Inmiddels dus 6-1. De jongens uit Nieuw Vennep speelden prima maar de gretigheid en oplettendheid van Des was bijzonder goed deze ochtend. Iedereen was in vorm en wist elkaar makkelijk te vinden. Want wat speelden de jongens goed samen. Daar waar ruimte was gingen ze zelf maar er werd ook goed rond gekeken. Als er een speler vrij stond werd diegene aangespeeld en alles leek zo mooi op maat gemaakt!
  Lars van Es en Jesse zorgden dat de ballen keer op keer werden onderschept. En bij een schot op doel was daar Eline. Wat is ze goed!
  Ook de middenvelders waren goed bezig. Bij een winnend duel was het gas erop en gaan. Zij vormden een brug tussen achter en voor. Dirk heeft het duidelijk naar zijn zin in het veld; de duels met de tegenstanders doen hem goed en met verrassende schijnbewegingen zet hij menigeen op het verkeerde been.
  Gijs probeerde het van afstand maar de bal raakte de paal. Gelukkig stond Lars Kuin op de juiste plek en tikte de bal alsnog in het net.
  DES heeft de smaak weer te pakken want er volgen weer 3 doelpunten achter elkaar; Lars van Es, Milan en Lars Kuin zorgen voor een stand van 10-1.
  En toen was het weer heel eventjes tijd voor DIOS. 10-2. Maar echt heel eventjes want aan het spel van Des was niet te zien dat ze dik voor stonden. Ze bleven jagen! Zelfs onze laatste sterke man Jesse dribbelde een paar keer van achter naar voor om de spitsen te bereiken. Thomas kon de bal erin tikken na een voorzet van Gijs. En Milan kopte de bal er vervolgens in na een voorzet van Lars Kuin.
  Als laatste wederom een combi tussen Lars Kuin en Milan wat zorgde voor een prachtige eindstand 13-2.
  Wat een fantastisch begin! Ga zo door toppers!! Voetballen kunnen ze goed, nu nog even oefenen op de penalty’s 😂
  Volgende week uit tegen Pancratius. Nu al zin in!

  Verslaggeefster Suus
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide