• RKDES JO13-2 speelt uitstekend en wint verdient bij KFC JO14-3 0-4 (0-2)

Vandaag tegen KFC JO14-3 uit Koog aan de Zaan. Helaas zonder Kay die thuis zal met een dikke enkel maar voor de rest compleet. Opnieuw met een grote schare ouders vertrokken we en waren lekker op tijd voor een goede voorbereiding. De halve warming up gedaan met het naar de kleedkamers gaan. Doordat in begin 2017 het halve complex door brand is verwoest is het even behelpen maar alle is prima in orde om lekker te kunnen spelen. Prima kantine, kleedkamers en velden, meer heb je toch niet nodig? De mannen waren wat onrustig voor de wedstrijd maar aan strijdlust geen gebrek. Na de warming up werd er op tijd begonnen. De eerst paar minuten waren voor KFC, RKDES moest nog even zijn plek vinden. Maar na een paar plaagstootjes was het in de 5e Lars die op rechts werd weggestuurd en de bal keurig breed legde voor Niels die gemakkelijk de 0-1 kon binnenschuiven. De in de periode tussen de 6e en de 20ste minuut voetbalde RKDES best behoorlijk. We deden onszelf alleen tekort door de uitgespeelde niet te benutten. Lars, Dave en vooral Jakub hadden het vizier niet scherp staan en waren te onrustig in de afronding. In de 26ste minuut brak Jakub door op links en benutte gelukkig wel een goede kans. 0-2 en dat was gelijk de ruststand. We hadden een hele goede rust. Er werd keurig naar elkaar geluisterd en de mannen maakten echt afspraken. Harstikke goed vandaag! Vanaf minuut 1 in de 2e helft speelde er maar 1 ploeg. En dat was RKDES. Waar de middenvelders de eerste helft weinig met de bal deden, was dat ik de 2e helft een heel stuk beter. Keurig ging de bal rond en we hebben echt leuk voetbal gezien de 2e helft. Aanvallen over 3-6 schijven goed om te zien. In de 6e minuut onderschepte Jorn de bal en had ruim de tijd om Jakub met een strakke pass weg te sturen. Jakub schoof de bal keurig onder uitkomende doelman door 0-3. Niet veel later was het Jorn H die Dave wegstuurde maar helaas lukte dat net niet. Echter 2 minuten later was het Dave die heel rustig bleef de doelman omspeelde en vanuit een hele lastige kleine hoek de doelman verschalkte 0-4 een geheel terecht score op dat moment voor een prima voetballend RKDES. Voetballend bleef het verzorgd waarbij Stan ook veelvuldig werd gebruikt als extra voetballer maar als doelman in de 2e helft niet veel meer te doen had. Helaas geen extra doelpunten meer want dat had ook best gekund. Badr had er eigenlijk toch nog wel eentje maken. Lars die een prima wedstrijd speelde gaf 2 bijna niet te missen kansen maar helaas geen extra doelpunten. Er werd met een 0-4 stand afgefloten en opnieuw 3 punten meer naar Kudelstaart. Niet echt uitblinkers deze week maar gewoon allemaal een prima niveau en vooral de 2e helft voetballend erg goed. Ze waren vandaag opbouwend naar elkaar en opereerden echt als team. Helemaal goed. Eddy bedankt voor het vlaggen en de hand en spandiensten vandaag. Alle ouders bedankt voor het komen kijken. Echt super leuk voor de jongen en de coach. Op 04.05, het laatste weekend van de meivakantie, spelen we een inhaalwedstrijd tegen Argon om 13.00 uur. Tot dan allemaal en voor nu alvast een fijne vakantie.