• RKDES JO14-1 (za) speelt prima voetbal en wint terecht met 4-0.

De laatste wedstrijd voor de winterstop alweer. Vandaag in de ijzige kou tegen SV Hoofddorp JO14-4. Een ploeg die onderaan de ranglijst staat. RKDES na een moeilijke start, met (heel) veel blessures en wisselend succes kunnen we nu weer langzaam aan omhoog gaan kijken. Vandaag helaas zonder Stan, Mike en Dave maar aangevuld met Ray dus Badr kon weer spelen vandaag. In de kleedkamer was het voor het begin al duidelijk, ze hadden net als vorige week lol met elkaar en het lijkt wel of ze langzaam maar zeker wat meer op hun gemak gaan zijn als groep. Trainer Jeffrey de opstelling en tactiek uitgelegd gevolgd door een peptalk door de coach. Warm lopen was een hele klus vandaag. Temperatuur rond het vriespunt met een straffe wind over het veld. Mooi was wel dat van beide teams vele toeschouwers waren meegekomen naar het sportpark van RKDES. Het begin was voetballend duidelijk voor RKDES in het eerste kwartier waren we zeker de bovenliggende partij. In de 15e minuut een prachtige kans voor Jakub maar die was nog onzorgvuldig in de afronding. In de 18e minuut was het raak. Via een pass van achteruit kwam de bal op links bij Jakub die een prachtige pass had op Badr die alles goed deed maar zijn schot zag geblokt. De bal kwam voor de voeten van Lars die er wel raad mee wist. 1-0 voor RKDES. Dat gaf nog meer vertrouwen. De jongens speelde de bal keurig over de grond en via driehoekjes naar elkaar. Aanvallen over vele schijven hebben we gezien en het zag er voetballend prima uit. In de tussentijd een geweldig aanval met Lars die de bal keihard…….voorlangs schoot voor open doel. Maar RKDES was veel beter en in de 22ste minuut was het Lars op aangeven van Jakub die de bal (in 2 keer) het doel in werkte. De rust stand werd bereikt met 2-0 voorsprong. De rust was duidelijk, dit geven we niet meer weg en we gaan werken aan een ruimere voorsprong. Doelman Ray had een rustige middag en beperkte zich tot het rondspelen van terugspeelballen en wat uittrappen. De 2e helft begon prima na 3 minuten kwam de bal via Kay bij Robin die met een keurige pass de bal bij Jorn H kreeg die Jakub de perfecte voorzet gaf en de 3-0 lag in het net. In de 20 minuten die volgde hadden we zeker 4 uitgelezen kansen op meer. Renzo had het geluk niet aan zijn zijde om een hele goede wedstrijd met een doelpuntje te bekronen. De doelman van Hoofddorp stond in deze periode vaak goed. Verder waren we teveel bezig met een doelpunt te maken. Te veel schoten vanuit minder kansrijke posities in plaats van combineren zorgde voor een beetje rommelige periode. Verdedigend speelde Jorn een puike wedstrijd en gaf samen met de andere verdedigers van vandaag vanaf minuut één de juiste boodschap aan zijn tegenstanders. Vandaag is hier niets te halen! In de 31 ste minuut een vrije trap op een meter of 25 van het doel. Niels besloot tot een schot in één en schoot de bal vlak onder de lat binnen. 4-0 voor RKDES wat ook de eindstand zou zijn. Jongens prima gespeeld en meer dan terecht gewonnen. Vele van jullie speelde echt een uitstekende wedstrijd. Top !! En steeds minder aandacht voor de randzaken en meer voor voetbal met elkaar. Misschien wat te weinig gescoord maar de nul gehouden en ruim gewonnen. Dit geeft vertrouwen voor de toekomst. Als we nog een paar wedstrijdjes gaan winnen is een plek in de subtop van deze klasse absoluut mogelijk. Wij kijken reikhalzend uit naar Stan onder de lat en een blessure vrije groep! Eddy weer bedankt voor het vlaggen en alle ouders en bekende voor de broodnodige support voor de jongens. Fijne feestdagen allemaal en tot in 2019 langs de lijn.