• RKDES jo8-1 - Pancratius jo8-2

RKDES J08-1 tegen Pancratius J08-2

Boterhammen met Pindakaas
    Als je in onze tijd (de tijd van de ouders van RKDES 08-1) goed speelde dan kwam dat door de boterhammen met pindakaas, hoewel je toen vaak niet zo goed kon voetballen maar juist verdomd hart kon schaatsen. Nu viel het me laatst op dat de Pindakaas wel erg hard ging bij de plaatselijke supermarkt dus ik verdenk de spelers van J08-1 er toch van dat ze dat gegeten hebben deze week.
    Wat hebben ze allemaal weer hard gewerkt en goed gespeeld. Er bleef geen kopje hangen. “One team one goal”. Alle omstandigheden waren goed. Team compleet, thuis spelen en het weer was goed. In het achterhoofd het verhaal dat ze verloren tegen Pancratius O8-1 tijdens een bekerwedstrijd was de grote motivator.
    De wedstrijd was nog niet begonnen of de eerste boterhammen met pindakaas leverde al een doelpunt op door een mooi schot van Youri. Montasar (Monta voor intimi) die bijna vloog over het veld maar de bal volledig onder controle hield, scoorde punt nummer twee. Toen ik Montasar vroeg of hij met zijn snelheid niet bang is om op te stijgen als een vliegtuig keek hij me verbaast aan. Waarschijnlijk dacht hij dat dat vast niet kon door al die boterhammen met pindakaas die hij gegeten had. Milan die niet snel een kans laat liggen en waar wilde hebben voor zijn boterhammen met pindakaas, scoorde het derde en het vierde doelpunt.
    En toen sloeg het heel even om. Pancratius rook kansen en scoorde hun eerste punt. Dat smaakte bij die jongens naar meer en kregen nog een paar mooie doelkansen. Echter stond bij ons pindakaasmonster Stan op doel en bleef het bij 1 tegendoelpunt tot de rust.
    Na de rust was er een peptalk gehouden in de kleedkamer want net zo spetterend als de eerste helft begon, zo spetterend begonnen de mannen van RKDES ook de tweede helft. Nu met Youri op het doel werd er direct na de aftrap door Milan gescoord in het hoekje onderin. De zeer goede keeper van Pancratius was kansloos.
    Montasar deed nog een poging tot opstijgen en rende zijn tegenstander er moeiteloos uit en beloonde zichzelf, zijn team en het publiek met een mooie goal. Gijs die een keer zonder zijn moeder maar met zijn vader bij de wedstrijd verscheen dacht, ik zal mijn vader even laten zien dat Pindakaas werkt. Niets was hem te gek. Gijs ging als solist op het doel af en ook hij beloonde zichzelf maar ook zijn vader met een prachtig doelpunt. Direct daarna deed hij dat nog een keer alsof het normaal was. Toen Dirk ook met een mooi schot op doel een punt scoorde was het Gijs die er voor zorgde, mocht de bal er om onverklaarbare reden uitspringen, dat dat zeker niet zou gebeuren.Onze niet te passeren Jesse die veel doelpunten voorkomt stond ook weer z’n mannetje . Montasar die zijn skills nog niet helemaal op verbruikt had scoorde het laatste punt voor RKDES met een mooi lopje. Ook Panctratius pakte nog een puntje mee.
    Of het de Pindakaas was, geen idee…misschien wel gewoon spinazie of zo?