• RKDES JO9-1 proeft aan de hoofdklasse

  De JO9-1 begon seizoen 2019/2020 in de eerste klasse, en speelde daarin 13 wedstrijden. Daarvan werden er 9 gewonnen, 3 (krap) verloren, en één eindigde in een gelijkspel. Deze onvergetelijke 8-8 werd thuis gespeeld, tegen Racing Club Heemstede JO9-1, in de stromende regen. De voorsprong wisselde maar liefst 4 keer van team, om uiteindelijk in een remise te eindigen.

  In de tweede seizoenshelft is de JO9-1 gepromoveerd naar de hoofdklasse. Met vaste waardes Daan en Bram in de verdediging is begonnen aan de nieuwe uitdaging. Op het middenveld dragen Justin, Dani en Milan hun steentje bij, terwijl de spits meestal bezet wordt door Rowan. Op doel Jessie, die ook in de verdediging haar mannetje (vrouwtje) staat.

  De eerste wedstrijd van 2020, tegen Hertha JO9-1, werd nipt gewonnen, met 4-5. Een stuk overtuigender was de winst tegen Legmeervogels JO9-1, die naar huis werden gestuurd met een 6-2 nederlaag. In deze wedstrijd beleefde het team een vliegende start door al binnen 5 minuten met 3-0 voor te staan, dankzij een hattrick van Rowan, na goed opbouwend werk vanuit het middenveld.
  Niet alleen Rowan, maar ook Dani, Bram, Milan en Justin hebben inmiddels meer dan 10 doelpunten gescoord dit seizoen,dus aan scorend vermogen zeker geen gebrek. Sterker nog, elke speler heeft minstens één doelpunt op zijn of haar naam staan.
  Wat volgde was verlies in Amstelveen bij Sporting Martinus. In de eerste periode leek er geen vuiltje aan de lucht, met een spannende 3-3 stand. Echter werd de verdediging verrast door een zeer kundige linkspoot, die er binnen korte tijd drie in had liggen. Met een ruststand van 6-3 gingen de jongens en meid evengoed met vertrouwen de tweede helft in. Ondanks het overwicht de eerste 10 minuten, wilde de bal er die dag niet meer in. Wel kregen ze er nog drie te verduren, wat de eindstrand op 9-3 zette.

  Voor de vierde wedstrijd kwamen Buitenboys uit Almere op bezoek. Na een praatje met hun coach bleek dat zij ongeslagen waren, en ook al tegen Sporting Martinus gespeeld hadden. Spannend!

  De jongens hielden het hoofd koel en opende de score. Na een hattrick van Rowan (waarvan één doelpunt met het hoofd), ging de JO9-1 de rust in met een 3-2 voorsprong. De tweede helft ging het bij de Buitenboys ook beter lopen en wat volgde was de spannendste wedstrijd tot nu toe. Absolute heldin van de wedstrijd was Jessie, die misschien wel 15 reddingen maakte en zo RKDES in de wedstrijd hield. Na de gelijkmaker van Buitenboys zette Dani al snel de 4-3 op het bord, maar uiteindelijk kon ook Jessie niet voorkomen dat de stand eindigde op 4-4, maar wat een wedstrijd!

  Het positie-spel, balcontrole, passes, duels, en de omschakeling, eigenlijk alles gaat steeds beter binnen dit team. Op de trainingen wordt enthousiast geoefend en bijgeleerd, en dikwijls worden tips (en trucs) op zaterdag al toegepast in de wedstrijd. Ook de team-spirit is uitstekend, alle spelers willen samen winnen. Dit maakt de trainers/coaches bijzonder trots. Ga zo door!
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide