• RKDES heeft zijn tweede wedstrijd van de winnaarspoule slechts 1 punt overgehouden van de wedstrijd tegen IJsselmonde. Bij RKDES ontbraken diverse vaste waardes zoals Arnaud van Leeuwen, Maarten van Putten Gijs Lentjes en Indy van Koert. Zodat Elias Elhadji, Rick Verkuijl en Jimmy Baars in de basis mochten starten.

  Op deze stormachtige dag was het moeilijk voetballen de wind stond in de lengte van het veld dus het was voor de Kudelstaarters de eerste helft tegen de wind in buffelen. Ondanks de vele absenties begonnen we best leuk aan deze wedstrijd maar onze gasten uit Rotterdam lieten zich ook niet onbetuigd zodat er een gelijk opgaande wedstrijd afspeelde voor het niet al te veel aanwezige publiek. Het was IJsselmonde die na een kwartier op voorsprong kwam de RKDES keeper Tommy Blokzijl stond te ver voor zijn goal en dat was door een middenvelder van IJsselmonde gezien en schoot de bal gedragen door de wind vanaf 40 m over de keeper heen 0-1 voor de Rotterdammers. De Afas/Nieuwendijk probeerde met verzorgt voetbal de aanval te zoeken en bijna had Mano van Veen succes hij kwam over rechts goed door maar zijn inzet ging voorlangs. De grootste kans kreeg Rick Verkuijl na aangeven van Jimmy Baars knalde hij de bal van dichtbij op de keeper 0-1 ruststand.

  De tweede helft begon met Indy van Koert op de linkervleugel dus Jimmy Baars bleef in de kleedkamer achter. De rood/zwarte brigade begon uiterst gedreven aan de tweede helft en zette IJsselmonde gelijk onder druk. Daan Duizendstra kwam over rechts goed door en bracht de bal bij Rick Verkuijl maar zijn inzet werd fraai gekeerd door de keeper. RKDES was nu duidelijk de bovenliggende partij en verschillende kansen kregen we ook om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Elias Elhadji kwam op de paal, een pegel van Lennart Kok ging voor langs en tot twee keer aan toe wist de keeper van IJsselmonde een inzet van Indy van Koert te pareren. Twee schoten van de altijd zwoegende Roy Endhoven gingen over maar eindelijk was het toch een keer raak. Wederom een vrije trap van Elias Elhadji werd hoog voor de pot gegooid en ditmaal was het volgens neef Ben althans Robin van de Steeg die de dik verdiende 1-1 binnen kopte. De Kudelstaarters wilde nog graag maar je zag ook bij ons de krachten wegvloeien. Roy Endhoven was met een prachtige omhaal nog dichtbij en die nog bijna de drie punten in Kudelstaart hield maar zijn omhaal ging jammer genoeg over. Na ruim 90 minuten tegen de elementen van de natuur in boksen blies de uitstekend fluitende  Heer Lochtenberg af en bleef het 1-1 waarin je kan zeggen dat zeker gezien de tweede helft RKDES met dit gelijke spel tekort heeft gekregen. Volgende week weer thuis dan tegen Blijdorp.

  RKDES speelde in de volgende opstelling: Tommy Blokzijl, Daan Duizendstra, Erik Overvliet, Troy Zwanenberg, Robin van der Steeg, Elias Elhadji(85 Mohammed Elhadji), Lennart Kok, Jimmy Baars(46 Indy van Koert), Rick Verkuijl(53 Jeroen Bakker), Mano van Veen, Roy Endhoven.

  0-114de minuutIJsselmonde

  1-171ste minuutRobin van der Steeg

   

  EPPO

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide