• rkdes op weg naar promotiepoule

  RKDES-van Nispen 4-1 RKDES OP WEG NAAR PROMOTIEPOULE
  RKDES heeft afgelopen zondag een belangrijke stap gezet naar de promotiepoule er werd in Kudelstaart verdiend gewonnen van van Nispen uit de Zilk. Volgende week kunnen de Kudelstaarters zich veilig spelen voor deze poule als er in Kudelstaart gewonnen wordt van Aalsmeer. RKDES speelde zonder de op vakantie zijnde Robin van der Steeg op zijn plaats speelde Gijs Lentjes een verdienstelijke partij. Het was koud en het was winderig op sportpark Calslagen maar het veld was sneeuwvrij overigens waren de velden ook zaterdag al sneeuwvrij je kan je dus ook met recht afvragen waarom de KNVB alles voor de zaterdag er al op donderdag uit geknikkerd heeft en de B categorie ook al voor de zondag.
  In het begin was het nog even aftasten voor de Kudelstaarters maar gaande de eerste helft werden de rood-zwarte steeds gevaarlijker wat gelijk ook leuke aanvallen opleverde alleen de vizieren van Mano van Veen, Maarten van Putten en Indy van Koert stonden nog niet op scherp. Tot de 26ste minuut een mooie aanval over rechts met een vlijmscherpe voorzet van Maarten van Putten en Indy van Koert kon randje buitenspel binnen tikken. We hebben nog even de VAR ingeschakeld maar het doelpunt bleef staan. De Afas/Nieuwendijk brigade bleef met leuk voetbal de aanval zoeken en dat leidde al rap tot de 2-0, het was Mano van Veen die op de linkerkant simpel zijn tegenstander voorbij liep en de bal onder de keeper door in de verre hoek schoof. Van Nispen wist maar 1 keer in de buurt van keeper Blokzijl te komen maar dat schot werd gesmoord rust was dan ook 2-0 in Kudelstaarts voordeel.
  Net begonnen in de tweede helft mocht ook de 3-0 op het scorebord getoond worden Mano van Veen uitgeweken naar links wilde volgens mij een voorzet afgeven maar de bal waaide zomaar in de verre hoek maar dat maakt ons niet uit als hij er maar in gaat. Na 10 minuten in de tweede helft werd Arnaud van Leeuwen naar de kant gehaald en ja dat scheelt toch een slok op een borrel hij is toch samen met Roy Endhoven de motors op het middenveld en met één motor loopt het toch allemaal wat onrustiger. Van Nispen kreeg toch wat meer vat op het spel en wisten hun enige echte kans van de wedstrijd dan ook in een doelpunt om te zetten 3-1. Hadden we die stand ook al niet uit bij SJZ en werd het toen nog 3-3 zal toch niet weer gebeuren. Maar nee, RKDES bleef de gehele verdere wedstijd onder leiding van Erik Overvliet met gemak overeind en in blessure tijd wist ook Indy van Koert na een mooie steekbal van Roy Endhoven het net nog een keer te vinden eerst de keeper op het verkeerde been zetten en toen binnen schieten. 4-1 was de dik verdiende einduitslag maar met nog 1 wedstrijd voor de boeg nog steeds niet veilig voor de promotiepoule maar de tweede stap in de drieluik is met succes uitgevoerd. Volgende week tegen Aalsmeer moet het toch mogelijk zijn om zich definitief veilig te spelen. Kom volgende week gerust naar de Wim Kandreef waar de clash Kudelstaart tegen Aalsmeer zich gaat plaats vinden ik ben zoals altijd voor Kudelstaart.
  RKDES speelde in de volgende opstelling: Tommy Blokzijl, Daan Duizendstra, Erik Overvliet, Gijs Lentjes, Troy Zwanenberg, Lennart Kok(77 Dennis Pronk), Roy Endhoven, Arnaud van Leeuwen(54 Elias Elhadji), Indy van Koert, Mano van Veen(60 Lars Winters), Maarten van Putten
  26ste minuut 1-0 Indy van Koert
  30ste minuut 2-0 Mano van Veen
  48ste minuut 3-0 Mano van Veen
  59ste minuut 3-1 van Nispen
  90ste minuut 4-1 Indy van Koert

  EPPO

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide