• RKDES PAKT BROODNODIGE PUNTEN

De opdracht is duidelijk voor RKDES de resterende 3 wedstrijden winnen en je bent zeker om bij de eerste zes te eindigen en te mogen spelen in de winnaars poule. De eerste van de 3 is geslaagd winnen tegen het laag geklasseerde Bernardus uit Hazerswoude het werd uiteindelijk 1-4 voor de Kudelstaarters.
    Prachtig voetbalweer afgelopen zondag met een heerlijk zonnetje en met een paar graden boven het vriespunt was het gewoon lekker langs de velden. De Afas/Nieuwendijk brigade begon met Troy Zwanenberg weer terug in de basis na een lange blessure zodat Roy Endhoven op het middenveld werd geposteerd. En dat werd al snel beloond want na 6 minuten was hij het die op aangeven van Indy van Koert de 0-1 tegen de touwen joeg. Wij trouwe Des supporters gingen er eens lekker voor staan maar de domper kwam al vlak erna. Hoge voorzet van Bernardus werd bij de tweede paal terug gekopt en de spits kon de bal er zomaar inlopen en dit alles zag er van de Kudelstaarters erg knullig uit. Maar nog geen vier minuten later stond de 1-2 alweer op het aanwezige scorebord, het was Roy Endhoven die binnen de lijnen de bal opwipte precies tegen de arm van een Bernardus verdediger en jawel de leidsman wees naar de stip. Indy van Koert schoot niet best in maar de bal verdween wel via de keeper in het mandje. Kansen wist de plaatselijke FC wel te creëren maar afmaken is nog steeds erg lastig, Mano van Veen ging alleen op de keeper af maar schoot tegen de keeper aan waar afgeven op de geheel vrij staande Indy van Koert wellicht een betere oplossing was geweest voor deze laatste redenering van mijn kant kom ik straks nog even op terug. Rust dus met een 1-2 voorsprong.
    De tweede helft al na 3 minuten een identieke situatie met Mano van Veen als vlak voor rust maar nu schoot hij hem er wel in terwijl wederom Indy van Koert vrij stond nu wel goede keus zou je dus zeggen zo zie je maar 1-3. Nog geen 2 minuten later was de wedstrijd gespeeld een mooi één tweetje tussen Mano van Veen en Indy van Koert bracht laatst genoemde alleen voor de keeper en hij schoof de bal in de verre hoek 1-4. De Kudelstaarters hadden de score nog veel verder kunnen uitbreiden maar de afwerking blijft een zorgen kind. Roy Endhoven schoof de bal naast terwijl het doel leeg was Lennart Kok schoot op de lat, de ingevallen Jimmy Baars schoot op de keeper en zo waren er nog wel kansen om de score verder op te voeren maar het bleef 1-4 missie geslaagd? Jawel maar het doelsaldo had eigenlijk wat meer opgevijzeld mogen worden want ook dat kan nog belangrijk worden. Volgende week missie 2 winnen thuis van van Nispen om het daarna af te maken tegen Aalsmeer.