• RKDES RECHT RUG

  RKDES is er afgelopen zondag in geslaagd om terug te keren in de kop van de 3de klasse. Door een vroege goal van Indy van Koert wonnen de Kudelstaarters met 1-0 wat gezien de kansen verhouding over negentig minuten verdiend te noemen valt. Na drie verlies partijen op rij moest er wel wat gebeuren om het tij te keren.
  Elke week weer verrassend met welke elf spelers trainer Kiri gaat starten deze keer mocht Lars Winters zijn seizoens debuut maken in de spits wat hij zeker niet onverdienstelijk deed. Vanaf het begin af aan zat RKDES erbovenop en de eerste kansjes kwamen er ook gelijk al aan maar de eindpass was enkele malen niet zuiver genoeg. Tot de zevende minuut toen Mano van Veen op rechts prachtig vrij gespeeld werd en zijn voorzet doeltreffend afgerond werd door Indy van Koert een prima opsteker. ASC kwam gedurende de eerste helft ook steeds beter in hun spel daardoor ontspon er een mooi duel. Kans was er voor Mano van Veen maar zijn volley suisde langs de verkeerde kant van de paal. Na een half uur spelen een prachtige aanval van de Afas/Nieuwendijk brigade waarna de bal bij Lennart Kok belande maar zijn fraaie schot in de verre beneden hoek werd door de ASC keeper evenzo fraai onder uit de hoek getikt. Ook ASC kreeg een prachtige kans maar nadat de aanvaller van ASC onze keeper voorbij was verslikte hij zich in de bal en kans verkeken. De mooiste aanval van de wedstrijd werd helaas ook al niet in een doelpunt omgezet een steekbal van uitblinker Mano van Veen werd prachtig door Roy Endhoven teruggelegd waarna Jordy Vrolijk met buitenkant recht de bal in de korte hoek wilde schuiven maar de bal verdween net naast. Vlak voor rust kwam de rood/zwarte brigade goed weg nadat de bal van 25 meter op de lat spatte achter doelman Tommy Blokzijl. De enerverende eerste helft werd dus afgesloten met een 1-0 voorsprong.
  Tweede helft werd net zo’n enerverende helft als de eerste met kansen aan beide kanten alhoewel RKDES wel de meeste en beste kreeg maar ASC liet zich zeker niet onbetuigd. Als de regel 5 corner penalty bestond dan hadden we zeker 2 penalty’s gehad maar die regel bestond in een ver verleden alleen voor de kleinste voetballertjes. Ondanks de vele corners voor RKDES kwam daar weinig of geen gevaar uit. Na een half uur in de tweede helft wellicht de een na beste aanval van de wedstrijd, de eerste was namelijk al in de eerste helft, Indy van Koert kwam prachtig door op links schoof de bal naar de inkomende Lars Winters en die deed ook niks verkeerds maar de keeper redde zeer fraai met een mooie reflex. Laatste tien minuten werden de Kudelstaarters erg ver teruggedrongen oftewel met de kont in eigen goal kleine kansjes leverde dit ASC op maar de counters van RKDES waren zeker net zo gevaarlijk. Al met al bleef het bij die ene goal in het begin van de wedstrijd en met deze uitslag heeft RKDES de weg omhoog weer gevonden, Belangrijk natuurlijk om voor de kerstborrel de overige twee wedstrijden om te zetten in winst en gezien deze wedstrijd hebben we er weer alle vertrouwen in. Volgende week moeten we naar Zoeterwoude om daar de plaatselijk FC SJZ te bestrijden en RKDES sluit dit jaar af tegen de koploper DIOS uit Nieuw-Vennep over 14 dagen thuis op sportpark Calslagen
  RKDES speelde in de volgende opstelling:
  Tommy Blokzijl, Robin vd Steeg, Roy Endhoven, Dennis Pronk, Arnoud van Leeuwen, Erik Overvliet, Lennart Kok, Mano van Veen(67 Elias Elhadji), Indy van Koert, Lars Winters, Jordy Vrolijk.
  7de minuut​1-0​Indy van Koert
  EPPO
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide