• RKDES speelt gelijk

  RKDES 1 - Lugdunum 1
  Met een lekker voetbal weertje waren we klaar voor een wedstrijd van RKDES 1 die op plek zes tegen de nummer vier Lugdunum 1 speelde. Na de laatste 2 verloren wedstrijden werd het weer tijd om punten te pakken.
  Het is een spannende competitie met 8 ploegen op 6 punten van elkaar strijdend om het kampioenschap.
  RKDES ging ervoor en speelde een goede wedstrijd met aanvallend voetbal. We speelde duidelijk voor de overwinning wat al in de 8ste minuut resulteerde in een doelpunt. Amir el Hadji die op snelheid in het strafschopgebied werd gevloerd en Arnaud v Leeuwen die koeltjes de penalty strak laag in de linkerhoek schoot en de 1-0 op het scorebord zette.
  Lugdunum die in de 18de minuut gevaarlijk was maar de kans miste liet het er niet bij zitten en met een corner laat in de eerste helft te gemakkelijk de 1-1 achter onze keeper Tim v/d Linden kopte.
  Na de rust ging het spel op en neer met de beste kansen voor RKDES. Na een vloeiende aanval opgezet vanaf het middenveld vond Amir aan de zijkant de wachtende v Putten die helaas het zijnet vond.
  Toch was het weer Lugdunum in deze periode uit het niets met een diepte bal over onze verdediging te gemakkelijk de 1-2 maakte.
  RKDES zette druk met Lennart Kok die maar net over kopte. Een lobje van Roy Endhoven die naast het doel belande.
  We moesten wachten tot de 74ste minuut voor de gelijkmaker. Met de goed ingevallen Benjamin v Gastelen die op snelheid in het strafschopgebied gestopt moest worden met een overtreding en we zodoende de tweede penalty kregen. En weer was het de koele Arnaud v Leeuwen die hard de bal in het net liet verdwijnen.
  Lugdunum kreeg nog wel een grote kans aan het einde van de wedstrijd maar werd de wedstrijd met een gelijkspel beƫindigd.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide