• RKDES verliest derby

    SCW 1 - RKDES 1
    In een teleurstellende zenuwachtige wedstrijd waar twee ploegen vergaten te voetballen was het SCW die de wedstrijd winnend afsloot. Het was niet zo dat onze keeper Tijn Kraak het heel druk had of dat SCW de betere ploeg was maar maakte SCW gewoon 1 doelpunt meer. 
Bij RKDES liep het niet. Er was geen contact tussen de verschillende linies werd het middenveld overgeslagen en de voorhoede bleek niet scherp genoeg. 
Bij de achterhoede was er geen communicatie en goed contact met elkaar en lieten ze te gemakkelijk de buitenkanten vrij doorkomen. Waar Mauro pon Requero als beste speler bij DES uit de bus kwam.
 Beide ploegen speelde slordig en ging er weinig goed. Met wat losse flodders aan beide kanten was het SCW die in de 13de minuut bij het voorgeven van de bal bij de tweede paal hard en zuiver het eerste doelpunt liet aantekenen 1-0. 
Het was niet zo bij deze achterstand dat RKDES wakker werd geschud en een tegen offensief inzette. Het zenuwachtig spel bleef het voetbal spelletje overheersen. De doelpunten alleen maar uit standaard situaties werden gemaakt zoals ook de 1-1 van RKDES uit een corner die in tweede instantie werd afgemaakt door Sven Boelsma. 
In de tweede helft was het met een geweldig reflex Tijn Kraak in de 50ste minuut die een inzet van SCW kon tegenhouden en voor even de 2-1 kon voorkomen. 
Maar later uit het niets de 2-1 wel tot stand kwam weer uit een standaard situatie waar de vrije trap door alles en iedereen plots in het doel verdween 2-1. Het einde sprak het niveau van de wedstrijd aan met de 100% kans voor SCW die als door een wonder van heel dicht bij hard en hoog over het doel verdween. Het RKDES doelpunt dat door een lichte aanraking in SCW doelgebied werd afgekeurd. En op het einde het jammerlijk op verkeerde manier elkaars handje schudden van de leiding en reserve banken waar iedereen zich ook nog eens heetgebakerd mee moest gaan bemoeien was ik er helaas niet heel erg warm van geworden en ging ik koud en verkleumd naar huis.
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide