• RKDES heeft zijn koppositie verloren door onnodig in Ridderkerk gelijk te spelen tegen Slikkerveer vlak voor tijd gaf RKDES de overwinning alsnog weg. Naaste concurrenten IJsselmonde, Asc en Donk wonnen allemaal met 5-1 zodat de Kudelstaarters nu op de derde plaats dus nacompetitie plaats staan. Er volgen nog twee wedstrijden en wel a.s. zondag tegen het sterke Donk op sportpark Calslagen en de laatste wedstrijd moeten we nog naar ASC.

  RKDES begon behoorlijk gehavend aan deze wedstrijd vaste waardes als Maarten van Putten(geschorst), Arnaud van Leeuwen(geblesseerd Robin vd Steeg(niet getraind) en clubtopscoorder Indy van Koert(vakantie) waren niet aanwezig, opvallendste spelers die in de basis startte waren Rutger Spaargaren voor het eerst dit jaar en good old Roald Pothuizen. De in kanarie gele tenues gestoken Kudelstaarters begonnen niet geweldig aan de wedstrijd,Slikkerveer was de boven liggende partij als excuus mag wel gelden dat de Afas/Nieuwendijk brigade niet alleen vaste waardes miste maar er ook spelers in het veld stonden op plaatsen die zij niet gewend waren dus er moest even aan elkaar gewend worden. Een fout van onze keeper leidde dan ook de 1-0 voor Slikkerveer in, een ogenschijnlijk slap schot gleed tussen de vingers van Wilbert Klijmij door en de bal rolde tergend langzaam tegen het netje aan. Na een minuut of twintig begon RKDES beter te spelen en dat leidde ook gelijk tot de 1-1 Lennart Kok die mocht op 25 m van de goal een vrije trap nemen en die belande onder in de hoek ook hier ging de keeper van Slikkerveer niet vrij uit. Roald Pothuizen had RKDES op een 1-2 voorsprong moeten zetten, maar alleen op de keeper afgaand faalde hij en schoot op de keeper. Nog geen minuut later had Jimmy Baars een prachtige aanval kunnen afronden maar zijn schot spatte op de lat. In de tweede helft was de plaatselijke FC de bovenliggende partij en Slikkerveer kwam nagenoeg niet meer bij onze zestien meter gebied. Voorin sleurde Roald Pothuizen zoals in zijn beste jaren maar een goal kwam er van hem niet van. Wel van Mano van Veen die hard uithaalde van rand strafschotgebied en liet de keeper het nakijken 1-2 gezien de spelverhouding “kat in het bakkie”. Maar vlak voor tijd ging het toch nog mis, een schot van ver had een prooi moeten zijn voor Wilbert Klijmij maar hij kreeg de bal niet onder controle en een speler van Slikkerveer kon de bal in het lege doel koppen 2-2 Gelukkig kon Wilbert Klijmij nog wel op fraaie wijze een kopbal pareren anders hadden we ook nog met nul punten uit Ridderkerk vertrokken. Al met al zwaar teleurstellend want we zijn onze koppositie kwijt en het zal nog een hele zware opgave worden om rechtstreekse promotie af te dwingen want dat is alleen bestemd voor de eerste twee ploegen. Zondag de alles bepalende wedstrijd thuis tegen Donk kom vooral onze jongens aanmoedigen en er is na afloop ook nog de uitslag van de grote superloterij van RKDESen natuurlijk kunnen er weer prijzen gewonnen geworden bij het Rad van Fortuin. Zondag vanaf 14.00 uur op sportpark Calslagen

  RKDES speelde in de volgende opstelling: Wilbert Klijmij, Erik Overvliet, Lennart Kok(46Dennis Pronk), Jeroen Bakker, Roy Endhoven, Troy Zwanenberg, Mano van Veen, Jimmy Baars(65 Kees Nieuwendijk), Roald Pothuizen, Rutger Spaargaren, Elias Elhadji(75Robin van der Steeg)

  14de minuut    1-0    Ronald Capelle

  20ste minuut    1-1    Lennart Kok

  70ste minuut    1-2    Mano van Veen

  88ste minuut    2-2    Slikkerveer

   

  EPPO

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide